Ne bi ti palo na pamet

Znaš li zašto si najviše napaljena tijekom određenih dana ciklusa? Za ovo postoji prilično genijalan razlog

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 08.01.2018 / Rubrika:
Foto: Pexels
0

Evo još jednog dobrog razloga zašto bi pomnije trebala pratiti svoj menstrualni ciklus

Čak ni najbolja aplikacija ili gadget ne može baš stopostotno odrediti ovulaciju ili trajanje cijelog mentrualnog ciklusa. Osim toga, piše Your Tango, ovulacija može u velikoj mjeri utjecati na intenzitet orgazma.

Orgazmi su intenzivniji u sredini ciklusa

Kao što vjerojatno znaš, orgazam je potpuno prirodni lijek za menstrualne grčeve, koliko god ti tijekom krvarenja ne pada baš na pamet seksati se. Nekoliko istraživanja je potvrdilo, piše Psychology Today, kako menstrualni ciklus žene automatski utječe na njihove orgazme.

U jednom istraživanju, provodeno na Sveučilištu u Virginiji u Charlottesville, proučavao se interes za seks između 115 žena u dobi od 23 do 45 godina. Rezultati su pokazali jednu zanimljivost – većina žena je prijavila bolje i intenzivnije orgazme u sredini svog mentrualnog ciklusa.

Slične rezultate dobili su i nizozemski znanstvenici nakon što su otkrili da je protok krvi u genitalnom području najveći tijekom ovulacije, što vodi do jačih orgazama. “Tijekom ovulacije maternica mijenja svoj položaj. Mogli bismo reći da on postaje udobniji kako bi spolni odnos bio što bolji”, rekao je dr. Jamie Knopman.

Zidovi maternice se ‘pripremaju’ na začeće

Nadalje, osnivači aplikacije za praćenje menstrualnog ciklusa Glow otkrili su da je potencijal za orgazam izravno povezan s vremenom koje prethodi menstruaciji, znači oko tjedan dana prije krvarenja. “Kako tada razina testosterona u žena pada, povećava se njihov libido jer se zidovi maternice podebljavaju”, objasnili su.

Dakako, intenzitet orgazama i sama želja za seksom varira od žene do žene pa ne mora značiti da ćeš i ti biti pojačano napaljena u ovom razdoblju menstrualnog ciklusa.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 08.01.2018 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr