PRILIČNO ZANIMLJIVO...

Znanstvenici tvrde kako su ovo razlozi zbog kojih volimo oralni seks

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 15:05 06.11.2016 / Rubrika: ,
Foto: GIPHY
0

Čini se kako postoji znanstveno objašnjenje zašto volimo i trebamo oralni seks

Svi znamo kako je intimna potreba za penetrativnim seksom evolucijska potreba za reprodukcijom, no oralni su seks i želja za njim ipak nešto drugačiji, sudeći prema studiji iz magazina Journal of Reproductive Immunology.

 

Čini se kako žene vole oralno zadovoljavati svog muškarca – iz razloga što im gutanje sperme može pomoći da se naviknu na muškarčev DNA, tvrde znanstvenici.

Razlozi kod žena i kod muškaraca znatno su drugačiji

A to ženama navodno pomaže i prilikom trudnoće, zato što njeno tijelo nakon toga neće spermije njenog muškarca prepoznati kao ‘strane’, već kao poznate i normalne – a upravo u slučajevima kada ih ne prepozna kao poznate može doći do poremećaja u trudnoći.

Što se tiče razloga zašto muškarci vole oralno zadovoljavati svoje djevojke i žene, studija objavljena u magazinu Evolutionary Psychology tvrdi kako je razlog znatno drugačiji.

Muškarci na taj način, naime, žele spriječiti da ih djevojka prevari. Da, dobro ste pročitali – pokazalo se da žene koje primaju više oralnog seksa varaju manje.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 15:05 06.11.2016 / Rubrika: ,

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Ispovijest

‘Izgubila sam zaručnika tijekom putovanja na Tajlandu, a par dana nakon i naše nerođeno dijete’

Shannon Leone Fowler spistateljica je i biologinja iz Kalifornije. Kao vrlo mlada izgubila je supruga tijekom putovanja na Tajlandu, ubila ga je kubomeduza. Nekoliko dana prije toga su se zaručili, a kasnije je saznala da je u to vrijeme bila i trudna. Tijekom tih stresom, šokom i tugom obilježenih dana, pobacila je i izgubila dijete. Kasnije je o svemu napisala knjigu, a ovo je jedan dio njene priče

Povratak na Net.hr