Zanimljivo...

Znanstvenici su utvrdili koja je idealna razlika u godinama između parova i kako ona utječe na tvoju vezu

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 28.11.2017 / Rubrika:
Foto: Taylor Johnson/flickr
0

Ispada da je stvarno bitno koliko godina ima tvoj partner, a koliko imaš ti te koliko je razlika u godinama između vas dvoje

Neki kažu kako je mlađe slađe, dok drugi misle da je veza bolja sa starijim partnerom koji ima više iskustva. Ipak, po nedavno provedenom istraživanju utvrđeno je kako postoji veza između razlike u godinama i duljine trajanja veze.

Velika razlika u godinama nije dobra

Istraživanje je provedeno na 3.000 ljudi, a autori istraživanja profesori Andrew Francis i Hugo Mialon saznali su kako postoji određena povezanost između razlike u godinama između tebe i partnera i dužine trajanja vaše veze.

Ukratko, što je veća razlika u godinama, to su i veće šanse za prekidom. Tako na primjer parovi između kojih je razlika samo pet godina imaju 18 posto šanse za prekid, dok oni između kojih je ta razlika veća, točnije deset godina, njihove šanse za prekid su čak 39 posto. Za 20 godina razlike, postotak raste na 95.

Najbolja razlika između parova pokazala se godina dana.

Izvor: Her

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 28.11.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Ispovijest

‘Izgubila sam zaručnika tijekom putovanja na Tajlandu, a par dana nakon i naše nerođeno dijete’

Shannon Leone Fowler spistateljica je i biologinja iz Kalifornije. Kao vrlo mlada izgubila je supruga tijekom putovanja na Tajlandu, ubila ga je kubomeduza. Nekoliko dana prije toga su se zaručili, a kasnije je saznala da je u to vrijeme bila i trudna. Tijekom tih stresom, šokom i tugom obilježenih dana, pobacila je i izgubila dijete. Kasnije je o svemu napisala knjigu, a ovo je jedan dio njene priče

Povratak na Net.hr