NAJVEĆE ŠANSE ZA USPJEH

Znanost tvrdi kako je ovo idealna razlika u godinama između partnera

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 09:22 04.10.2016 / Rubrika:
0

Partneri istih godina u slično vrijeme prolaze najvažnije životne događaje i stvaraju jaču povezanost

Na Sveučilištu Emory u Atlanti (Georgia) nedavno je provedeno istraživanje koje tvrdi kako veća razlika u godinama ujedno znači i veću vjerojatnos da ljubav baš i neće potrajati dugo. S druge strane, što je razlika u godinama manja, veća je vjerojatnost da će veza biti uspješna.

U istraživanju je sudjelovalo tri tisuće ispitanika i rezultati su ovakvi:

Kad se usporedilo parove istih godina i parove s međusobnom razlikom od pet godina, kod drugih je šansa za prekid bila 18 posto veća.

Kad se istu grupu parova čiji su partneri jednako stari usporedilo s parovima između kojih je razlika 10 godina, kod drugih je šansa za prekid narasla na 39 posto.

Također, pokazalo se da je kod parova gdje je razlika između partnera svega godinu dana, šansa za prekid svega tri posto.

Partneri istih godina imaju više toga zajedničkog?

A zašto su rezultati ovakvi? Većina ispitanika rekla je kako im se najviše sviđa mogućnost da njihov partner bude istih godina kao i oni, zato što smatraju da su takvi partneri sličniji njima te da ih bolje razumiju, upravo zato što su kroz neke od najvažnijih stvari (srednja škola, osnovna škola, fakultet, itd.) prolazili u isto vrijeme kao i oni. A sve to, tvrde, utječe na bolju i kvalitetniju povezanost.

Naravno da se ovi rezultati ne odnose na svakog pojedinca i da uvijek postoje iznimke, ali ako želite igrati na sigurno – nađite nekog svojih godina ili pak godinu dana starijeg ili mlađeg!

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 09:22 04.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Ispovijest

‘Izgubila sam zaručnika tijekom putovanja na Tajlandu, a par dana nakon i naše nerođeno dijete’

Shannon Leone Fowler spistateljica je i biologinja iz Kalifornije. Kao vrlo mlada izgubila je supruga tijekom putovanja na Tajlandu, ubila ga je kubomeduza. Nekoliko dana prije toga su se zaručili, a kasnije je saznala da je u to vrijeme bila i trudna. Tijekom tih stresom, šokom i tugom obilježenih dana, pobacila je i izgubila dijete. Kasnije je o svemu napisala knjigu, a ovo je jedan dio njene priče

Povratak na Net.hr