POTVRDILA ZNANOST!

Postoji objašnjenje zašto nam se sviđaju oni ne baš lijepi, ali samouvjereni frajeri

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 08:00 03.10.2016 / Rubrika:
0

Već se puno puta pokazalo da muškarci prosječnog izgleda, ali samouvjereni i iznadprosječnog šarma imaju mnogo više uspjeha kod žena nego oni koji su možda mnogo ljepši, a evo i zašto

Studija objavljena u magazinu Psychological Science pokazala je kako muškarci prosječnog izgleda zaista imaju mnogo više uspjeha kod žena nego od njih mnogo zgodniji muškarci, a ključ uspjeha jest isključivo – samouvjerenosti.

Tri minute razgovora

U ovoj je studiji 96 muškaraca i 103 žene pristalo sudjelovati u speed-dejtanju, a svaki je od sudionika proveo po tri minute u razgovoru s partnerom.

Samouvjerenost je najvažnija

Rezultati su pokazali da su muškarci koji su “vjerovali da su privlačniji i ljepši nego što zaista jesu, samim time bili privlačniji ženama.” Dakle, samouvjerenost je zaista (bila) ključ uspjeha (ali ne i arogancija).

Atraktivniji muškarci skloniji prevarama

Također, pokazalo se da su oni muškarci koji se previše ne opterećuju svojim izgledom ne samo uspješniji kod žena, već i bolji roditelji. Odnosno, odgajaju puno samouvjereniju djecu.

A studija je otkrila i kako su muškarci atraktivnijeg izgleda češće skloni prevarama.

Opustite se

Dakle, sada možemo reći kako je i znanstveno dokazano da izgled nije presudan i najvažniji – i zato dečki, budite samouvjereni, nemojte se previše opterećivati i opustite se!

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 08:00 03.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr