Nemoj nasjesti

Žene još uvijek vjeruju u ove tri laži koje ih sprječavaju da održavaju zdravu vezu sa svojim partnerom

Piše: Žena Net / Vrijeme: 15:08 30.07.2017 / Rubrika:
Foto: Thinkstock
0

Koliko god bile bezazlene, doslovno nas svakodnevno sabotiraju

Hej, ljudi smo, naravno da stalno griješimo i preispitujemo sve oko sebe, ali to je život. Ljubav i veze su često najvažniji dio našeg života i ako one ne funkcioniraju, rijetko ćemo se osjećati dobro. Za održavanje zdrave veze potrebno je poštovanje, uvažavanje, iskrenost i puno malih stvari koje čine ljubav.

Međutim, ono što vidno srozava žensko samopouzdanje u ljubavnim odnosa i sabotira naše šanse za istinsku sreću jesu ove tri ‘male’ laži:

1. Moraš voljeti sebe prije nego možeš voljet drugog


Ovo je zapravo točno, ali mnoge žene to shvaćaju na pogrešan način. Naravno da moraš voljeti sebe i biti sebi na prvom mjestu, ali projiciranje bilo čega daleko u budućnost nije siguran način za živjeti ispunjen život. On se sastoji od trenutaka, a odgađanjem nečega dok ne dođe to nešto drugo samo sabotiramo svoju sreću.

Što sve to konkretno znači? Odnos s drugom osobom može nas potaknuti i pomoći nam da vidimo sebe u drugom svjetlu i da podignemo ljubav i poštovanje prema sebi na višu razinu. Da bismo to mogle, nije nužno biti single i ne viđati ikoga. Vaš partner može vas naučiti kako voljeti sebe u punom i pravom smislu te riječi. U zdravim vezama to se događa prirodno.

2. Ako ovisiš o muškarcu, time pokazuješ slabost

Većina žena si to govori jer su bile razočarane u prošlim vezama. No, ne mislimo na ovisnost o njegovim financijama već o spuštanju sigurnosnog zida i prepuštanju emocijama. Kada si u zdravoj vezi punoj poštovanja i ljubavi, ‘ovisnost’ nije toliko loša, ali samo ako je dvosmjerna.

Ona je istinita i autentična te nam omogućuje da budemo otvorene prema mogućnosti da se možemo osloniti na nekoga u dobru i zlu.

3. ‘Dovoljno sam dobra da se zbog mene promijeni’

Žene nerijetko misle da mogu promijeniti muškarca kojeg vole, odnosno da bi se on trebao promijeniti zbog njih. Međutim, ovo je najčešća zabluda u ljubavnim vezama i odnosima općenito. Ako smo se mi spremne mijenjati, to očekujemo i od našeg partnera. Ono što zapravo radimo jest pristajemo na nešto što nas ne zadovoljava ili ganjamo emocionalno nedostupne muškarce.

Rješenje nije u mijenjanju partnera već u poticanju da bude bolja osoba kroz ljubav koju mu pružamo.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 15:08 30.07.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Ispovijest

‘Izgubila sam zaručnika tijekom putovanja na Tajlandu, a par dana nakon i naše nerođeno dijete’

Shannon Leone Fowler spistateljica je i biologinja iz Kalifornije. Kao vrlo mlada izgubila je supruga tijekom putovanja na Tajlandu, ubila ga je kubomeduza. Nekoliko dana prije toga su se zaručili, a kasnije je saznala da je u to vrijeme bila i trudna. Tijekom tih stresom, šokom i tugom obilježenih dana, pobacila je i izgubila dijete. Kasnije je o svemu napisala knjigu, a ovo je jedan dio njene priče

Povratak na Net.hr