PROBUDITE STRASTI

Želite se zbližiti s partnerom? Dajte mu kompliment, izvedite ga na izlet i još nekoliko načina kako poboljšati vezu

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 08:01 01.10.2016 / Rubrika:
0

Ako želite poboljšati svoju vezu i još se više zbližiti partnerom, ovih biste nekoliko stvari trebale početi prakticirati

Poljubaca nikada ne bi trebalo nedostajati, a poruke biste trebali smanjiti na minimum i početi prakticirati dobre, stare pozive. Također, razveselite partnera s vremena na vrijeme nekim lijepim, ali kreativnim komplimentom.

Ne bojte se intimnih, osobnih pitanja

Mogućnosti su beskonačne – od pitanja “Kad si zadnji puta plakao pred drugom osobom?” do pitanja “Na čemu si u životu najviše zahvalan?”, sve dolazi u obzir.

Ukoliko jedan drugome počnete postavljati ovakva pitanja, i na njih davati iskrene odgovore, zbližit ćete se kao nikad prije, tvrdi doktor Arthur Aron u svojoj studiji o bliskosti, svojedobno objavljenoj u The New York Timesu.

Pokažite interes za stvari koje on voli

Ovo nužno ne znači da i vi prisilno morate zavoljeti (ili se praviti da ste zavoljele) nešto što on voli. Ali barem pokušajte saslušati razloge zbog kojeg ga to ‘nešto’ veseli i potrudite se shvatiti.

Studije su pokazale da ukoliko partnera ispitujete i saslušate kad vam priča o onome oko čega je u životu posebno strastven i što ga veseli, to vas može samo dodatno zbližiti.

Ljubite se više (i uz neku romantičnu glazbu)

Ljubljenje ima mnogo prednosti, pa tako primjerice smanjuje stres i povoljno utječe na količinu kolesterola u tijelu.

No, ponekad jednostavno zaboravimo na poljupce, jer nam se stalno negdje žuri. Zato se potrudite naći malo vremena samo za vas dvoje – upalite neku prigodnu (laganu) glazbu, prigušite svjetla i bacite se na posao.

Vježbajte zajedno

Svi znamo da je vježbanje zdravo i korisno, a ako to radite u paru – još je učinkovitije i zabavnije.

Ne samo da ćete na taj način jedan drugoga poticati da izdržite tih posljednjih deset trbušnjaka, već ćete biti zajedno u trenucima kada vaš mozak oslobađa hrpu endorfina i moći ćete zajedno osjetiti svu tu sreću i energiju nakon vježbanja.

Jedan drugome napravite neku slatku playlistu

Pregršt je dokaza da glazba ima veliki utjecaj na našu psihu, a između ostalog pomaže lučenju oksitocina, koji je također poznat i kao “ljubavni hormon”, jer se obično ispušta tijekom primjerice seksa ili zagrljaja.

Zato napravite svom partneru neku personaliziranu playlistu i iznenadite ga, a zatim je zajedno preslušavajte. Glazba je prilično osobna stvar, i malo je toga uistinu bolje da se još više zbližite sa svojim najdražim.

Otkrijte jedan drugome što biste novoga htjeli isprobati u krevetu

Nije neka novost da ispunjavanje partnerovih seksualnih fantazija pomaže međusobnom zbližavanju. Zato prvo o tome popričajte jedan s drugim, a zatim pokušajte u krevetu isprobati nešto novo.

Priuštite si zajednički izlet

Ne morate letjeti na Havaje, dovoljno će biti da odete do susjednog grada ili posjetite neki slatki park i priuštite si zajednički piknik.

Šetnja ulicama nepoznatog grada, planinarenje ili vožnja do odredišta zbližit će vas s partnerom, jer ćete u tom trenutku znati da ste ovo vrijeme odlučili izdvojiti samo za vas, što će ga učiniti još posebnijim.

Prakticirajte pozive, smanjite poruke

Iako nam je slanje poruka omogućilo da se s nekim čujemo baš u svakom trenutku svakog dana, to ponekad i nije tako pozitivno.

Kao da smo zbog dopisivanja postali primorani nekome biti dostupni od 0 do 24, a ako ne odgovorimo na poruku to može ispasti prilično nepristojno.

Zato se probajte dogovoriti s partnerom da počnete više prakticirati telefonske pozive i umjesto neprestanog dopisivanja, nazovite ga kad dođete s posla ili iz grada.

Pozivi su toliko intimniji i posebniji, a i poruke su već zaista postale užasno isforsirane…

Svaki mu dan recite nešto lijepo

No, budite kreativne. Nemojte se ograničavati komplimentima kao što su “Pametan si” ili “Zgodan si”.

Pokažite mu da vam znači tako što ćete istaknuti neku njegovu posebnost.

Više se gledajte (posebice u krevetu)

Prema riječima seksualnih terapeuta, iako dugi pogledi tijekom seksa mogu izgledati neprirodno, pa čak i malo zastrašujuće, oni su itekako važan faktor i pomoći će vam u zbližavanju s partnerom. Ništa vas ne košta probati!

Družite se sa zajedničkim prijateljima

Nemojte si dopustiti da se oslanjate isključivo jedan na drugoga. Pokušajte se više družiti s drugim parovima koji vam odgovaraju ponašanjem i stavovima, ali i sa skupinama vama bliskih prijatelja.

Ne morate pričati BAŠ o svemu

Stručnjaci tvrde kako biste ipak trebale imati određeni filter kad je riječ o komunikaciji s partnerom.

Nemojte na njemu istresati baš svaku frustraciju, jer razgovor s partnerom o baš svemu što vam se događa u životu zapravo može smanjiti intimnost. A sve iz razloga što je ponekad zaista previše iscrpljujuće.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 08:01 01.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr