Totalno nepotrebno

Zašto se stalno prepiremo oko istih stvari? Ne dajte da vam ovih 9 najglupljih razloga za svađu popije živce

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 03.08.2017 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Svađe su najnormalnija stvar u vezi, a mnoga istraživanja potvrđuju da su i zdrave jer se ne možemo stopostotno slagati baš u svemu, zar ne?

No, razlika između parova koji se znaju svađati i oni koji se ne znaju jako je velika.

Ne biste vjerovale, ali ovo je tajna svih sretnih brakova koja nas je poprilično začudila

Prva skupina ne dopušta da razmirice utječu na opstanak veze jer znaju iskazati poštovanje i ljubav prema partneru čak i kada su ljuti, a drugi udaraju ispod pojasa vrijeđanjem i omalovažavanjem druge strane.

Često se događa da se svađamo oko totalno nevažnih stvari koje zapravo ni nisu pravi razlozi svađe. Evo oko čega stvarno ne treba dizati paniku:

1. Temperatura u kući

Jedno od vas voli hladniji ambijent, drugo topliji. Naravno da će zbog toga doći do svađe, a sve što trebate jest naći se na sredini.

2. Korištenje krivog pribora za jelo

Naprosto se ne može nožem za kruh rezati meso! Ili se može? Sve smo barem jednom poludjele zbog mazanja margarina nožem koji je prethodno bio u teglici s pekmezom. Ali ljudi moji, to je tako nevažna stvar. Prebrišite ga i stvar riješena.

3. Prljavo rublje na podu (najčešće pored košare za isto)

Vaš dragi očito nema senzore za primjećivanje košare za rublje pa ono prljavo ležerno baci na pod. Kako onda nećete dobiti slom živaca? Kada ne bude imao što za obući (jer ćete u perilicu staviti samo svoje rublje), onda će ga znati staviti tamo gdje mu je i mjesto.

4. Pranje suđa

Ovaj kućanski posao jednako je omražen baš kao glačanje ili brisanje prašine. Negdje je u tom rangu. Stvar je zapravo vrlo jednostavna: ako vi kuhate, on pere suđe, a ako on kuha, vi perete suđe. Ako nijedno od vas ne zna kuhati, onda zajedno perete što imate.

5. Planiranje

Planiranje zajedničkih aktivnosti bez provjeravanja dostupnosti partnera je, blago reći, bezobrazno, slažemo se. Osim razgovora, stavite svoje ideje na papir koji izložite na neko vidljivo mjesto, poput hladnjaka, tako da partner u svakom trenutku može vidjeti što imate na umu. Staromodno, ali pali ;)

6. Ostajanje na poslu do kasno

Ako niste završili ono što ste trebali, hej, što je tu je. Jednostavno morate ostati duže na poslu, a vaš partner treba to moći razumijeti. No, ako vam posao utječe na kvalitetu života, znate što učiniti – dajte otkaz i potražite novi posao koji vas neće stajati živaca i uludo potrošenih godina.

7. Godišnji

Planiranje godišnjeg može biti vrlo stresno jer se često događa da se vaši i partnerovi slobodni dani ne poklapaju. Još da ne govorimo o izboru mjesta za ljetovanje i količine novca koji trebate izdvojiti. Dajte si par dana vremena organizirati sve bez stresa.

8. Ispričavanje kada vam niti nije žao

‘Slučajno’ ste bacili onu njegovu prastaru kapu? Ne, nije vam žao već ste ljuti zato što se on naljutio. Sindrom hrčka sakupljača, naravno, nije dobar način života, ali pitajte prije nego što se riješite nečega što nije vaše.

9. Svađanje oko istih stvari

Vađenje starih problema iz naftalina svakome ide na živce, zato trebamo naučiti bolje komunicirati i konačno riješiti ono što nas muči i utječe na kvalitetu veze.

 

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 03.08.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Ispovijest

‘Izgubila sam zaručnika tijekom putovanja na Tajlandu, a par dana nakon i naše nerođeno dijete’

Shannon Leone Fowler spistateljica je i biologinja iz Kalifornije. Kao vrlo mlada izgubila je supruga tijekom putovanja na Tajlandu, ubila ga je kubomeduza. Nekoliko dana prije toga su se zaručili, a kasnije je saznala da je u to vrijeme bila i trudna. Tijekom tih stresom, šokom i tugom obilježenih dana, pobacila je i izgubila dijete. Kasnije je o svemu napisala knjigu, a ovo je jedan dio njene priče

Povratak na Net.hr