Strast ne pita

Vođenje ljubavi ima i svoje negativne strane: Ovo je 7 najčešćih ozljeda tijekom seksa, a neke su posebno opasne

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 11.10.2017 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Nije da baš želiš završiti u gipsu zbog navale strasti, je li tako?

Seks je vrsta zabave, zdrav je i trebali bismo ga prakticirati što češće, ali zbog navale strasti često zaboravljamo da on ima i negativnih strana. Health donosi što se sve može dogoditi ako ste ti i tvoj partner neoprezni i kako izbjeći fatalne posljedice:

Ranice u vagini

Kako je vagina prilično osjetljiva zbog mekog tkiva, manje ranice koje nastaju tijekom seksa uobičajena su pojava. Međutim, ove ranice mogu izazvati krvarenje, bol i infekcije, a događaju se kada vagina nije dovoljno lubricirana. Dobra je vijest da zarastaju vrlo brzo, a izbjeći ćeš ih ako redovito koristiš lubrikant. Ako krvarenje ne prestaje, odmah liječniku!

Ranice na/u analnom otvoru

Ista stvar se događa kada prakticiraš analni seks bez lubrikanta koji može biti vrlo neugodan. Glavna razlika između anusa i vagine je ta što se analni otvor prirodno ne podmazuje pa ga prije seksa treba ‘pripremiti’. Napomeni partneru da bude pažljiv i da ne brza.

Puknuće penisa

 

Nekada se mislilo da penis ima kost, no iako svi znamo da nema, opet može puknuti. Do pucanja najčešće dolazi zbog iznenadnih kretnji, odnosno kada je penis snažno i iznenadno svinut. Ako se to dogodi tvojem partneru, odmah zovi hitnu jer se ova ozljeda nikako ne može riješiti kod kuće.

Upala mišića

Seks je fizička aktivnost pa ako i nisi baš u kondiciji, ne gine ti muskulfiber. Popij magnezij i rasteži se što češće kako bi bol popustila. Isto tako, ako već znaš da ćeš se seksati, dobro je napraviti kratko zagrijavanje. Možda zvuči čudno, ali djeluje.

Puknuti kondom

Kondomi stalno pucaju, a neki njegovi dijelovi mogu ostati zarobljeni unutar vagine. Prva stvar je da ne paničariš, druga da ga pokušaš sama izvaditi, a treća da odmah odeš ginekologu ako sama nisi uspjela.

Opekline od tepiha

Nećemo se praviti fine pa reći da se seksamo samo u krevetu ;) ‘Opekline’ od tepiha na koljenima i laktovima vrlo su uobičajena pojava, a sve zbog nekontrolirane strasti i dobranog trljanja o tepih. Pri ruci imaj alkohol, rakiju ili neko drugo sredstvo za dezinfekciju.

Lomovi i napuknuća

I na kraju tu su lomovi i napuknuća raznih dijelova tijela koji se mogu izbjeći ako ipak paziš gdje se, na čemu i kako seksaš. Znamo da možda voliš grubo, ali hej, želiš li riskirati frakturu podlaktice? Ne, hvala.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 11.10.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr