Da, zaista postoji

Već znate za G-točku, ali što je s A-točkom? Evo gdje se nalazi ovaj misteriozni izvor neobjašnjivog užitka

Piše: Žena Net / Vrijeme: 20:30 21.04.2017 / Rubrika:
Foto: KatarzynaBialasiewicz/Thinkstock
0

Mnoge žene kažu da su ‘A orgazmi’ čak i bolji od onih do kojih se dolazi stimulacijom G-točke

Sigurno vam se čini da se često pretjeruje s otkrićima svih mogućih erogenih točaka na i u tijelu, ali sigurno ste doživjeli neobjašnjivu ugodu kada je partner penetrirao u vas pod određenim kutom. Da, osim G-točke postoji još jedna koja vam može priuštiti nezaboravan užitak koji još niste doživjeli.

Gdje se nalazi A-točka?

Smještena je prilično duboko u vagini, na prednjem zidu (strana bliža trbuhu) između vrata maternice i mjehura. Zapravo je paralelna s G-točkom, ali par centimentara dublje. Naći ćete je ako prvo nađete G-točku, a zatim prst gurnete još malo dublje.

Tko ju je otkrio?


Žene su dugo uživale u stimulaciji ove točke, ali nisu ni znale da je ona nešto specifično dok je 1997. nije ‘pronašao’ malezijski liječnik Chua Chee Ann. Otkrio je da njezinom stimulacijom 77,5 posto žena doživljava značajnu vaginalnu lubrikaciju.

Koji su položaji najbolji za stimulaciju A-točke?

Sigurno vam već neki padaju na pamet poput doggy style-a koji je najbolji za stimulaciju ove točke. Vaš partner ne mora povlačiti neke posebne poteze već se samo koncentrirati na duboku penetraciju penisom ili prstima.

Kakav orgazam možete očekivati?

Svaki orgazam je poseban i odličan, no međusobno se mogu razlikovati. Mnoge žene kažu kako stimulacijom G-točke čestu imaju osjećaj da moraju mokriti. No, do orgazma stimulacijom A-točke dolazi se nešto sporije i nećete imati osjećaj da vam je ‘sila na wc’. Intenzitet ovisi o svakoj ženi posebno.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 20:30 21.04.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr