Ispovijest

‘Uzeo je stvari iz stana i zagrlio me sa suzama u očima. Pitala sam se kako ću ga preboljeti kada se i dalje volimo’

Piše: Žena Net / Vrijeme: 09:00 31.07.2017 / Rubrika:
Foto: HbrH/Think Stock
0

Ovo je priča o prekidu. Prekidu veze pune ljubavi, ali različitih pogleda na život

“Kada je moj prvi dečko James prekinuo sa mnom bila sam očajna. Cijeli smo tjedan bili zajedno i kada sam se vraćala doma poslao mi je poruku da je gotovo. Rekao mi je da se viđa s nekom drugom curom i da je zaljubljen u nju. Bila sam neopisivo ljuta. Htjela sam mu sve najgore. Slikala sam se dok sam izgledala savršeno, stavljala sam fotke na društvene mreže dok sam bila vani s prijateljima. Htjela sam da ga nova cura ostavi i da dobije neku spolnu bolest. Znala sam da više nisam zaljubljena u njega. Zapravo, mrzila sam ga i to mi je olakšalo postupak oporavljanja.

Nešto drugačiji prekid

Ali ovaj puta je sve bilo drugačije. Nije bilo poruke kojom me ostavlja, nije bilo druge cure, nije bilo ljutnje. Robert je sjeo sa mnom i pitao me gdje se vidim za pet godina i rekao mi gdje on vidi sebe. Razlike su bile očite. Ja sam htjela da živimo zajedno, zaručimo se, vjenčamo i imamo nekoliko djece. Ovo mi je bilo jako važno. Oboje smo bili u srednjim dvadesetima i u vezi smo bili dvije godine. Njegovi prioriteti nisu bili isti. Nije vjerovao u brak i nije htio djecu, a stan je dijelio s bratom i htio je da tako i ostane. I to je bilo to. Uzeo je svoje stvari iz mog stana, rekao mi da me voli i zagrlio me sa suzama u očima. Gledala sam ga kako odlazi i pitala se kako ću ga preboljeti kada se i dalje volimo.

Tjedni nakon su bili grozni. Nakon prekida s Jamesom izlazila sam svaku večer i ljubila se s bilo kojim dečkom. Sada je sve bilo drugačije. Htjela sam doći doma i skuhati nam večeru, ležati s Robertom i gledati film, zaspati u njegovim rukama. Znala sam da je i on želio iste stvari. Umjesto svega ovoga bili smo razdvojeni i spavali smo svatko u svojem krevetu. To me ubijalo. Prijatelji su me zvali da idem van s njima i upoznam nekog novog, ali pomisao da sam s bilo kime tko nije Robert mi se gadila. Nisam htjela biti s nekime tko me ne voli kao on. Kada sam i otišla van s prijateljima izbjegavala sam društvene mreže. Nisam htjela da vidi da se zabavljam. Nisam htjela da misli da sam sretna bez njega.

Želim mu sve najbolje

Kada sam prekinula s Jamesom jedva sam čekala da ga sretnem. Imala sam isplanirano točno što ću mu reći i kako ću izgledati. Htjela sam ga napraviti ljubomornim. S Robertom je sve bilo suprotno. Izbjegavala sam mjesta gdje je on izlazio. Znala sam da se ne bih mogla suzdržati od plakanja, ako ga sretnem. Kušnja da mu se vratim bila bi prevelika, a ne bih mu se smjela vratiti.

Možda je najčudnija razlika u prekidu ovoga puta što želim da Robert bude sretan. Želim da se svako jutro budi sa osmjehom na licu. Želim da voli svoj posao i da uživa u životu. Čak mu želim i da nađe nekog novog. Curu čiji se životni planovi slažu s njegovima. On to zaslužuje. A znam da on želi isto meni. Znam da želi da budem sretna. Bili smo mladi i zaljubljeni, ali nismo bili jedno za drugoga i koliko mi je god to teško prihvatiti bolje nam je ovako dok smo razdvojeni. Možda je lakše preboljeti nekoga koga mrziš. Ali pogledati unatrag na vezu koja je bila puna ljubavi i znati da ćeš jednom pronaći nekoga tko te voli još i više? To je nešto čemu se iskreno nadam.

Izvor: Thought Catalog

Piše: Žena Net / Vrijeme: 09:00 31.07.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Ispovijest

‘Izgubila sam zaručnika tijekom putovanja na Tajlandu, a par dana nakon i naše nerođeno dijete’

Shannon Leone Fowler spistateljica je i biologinja iz Kalifornije. Kao vrlo mlada izgubila je supruga tijekom putovanja na Tajlandu, ubila ga je kubomeduza. Nekoliko dana prije toga su se zaručili, a kasnije je saznala da je u to vrijeme bila i trudna. Tijekom tih stresom, šokom i tugom obilježenih dana, pobacila je i izgubila dijete. Kasnije je o svemu napisala knjigu, a ovo je jedan dio njene priče

Povratak na Net.hr