Zanimljivo

Udana za Eiffelov toranj: Znate li što je to objektofilija?

Piše: vedranavranesic / Vrijeme: 08:01 02.06.2017 / Rubrika:
Foto: angharad:jason/flickr
0

Dokumentarni film o tri žene i njihovoj seksualnoj privlačnosti prema objektima

Objektofilija ili seksualnost predmeta je izraz koji označava emocionalnu i seksualnu privlačnost prema neživim predmetima, a u uporabu je ušao 70-ih godina 20. stoljeća nakon što se je Šveđanka Eija-Riitta Eklöf udala za Berlinski zid.

Kako utječe na psihu?

Ljudi s takvim preferencama često osjećaju ljubav i privrženost prema objektima svoje fiksacije, zbog čega im se prisnost s drugim ljudima čini nezamisliva. Oni su i dosta često uvjereni da ti objekti posjeduju dušu, inteligenciju, osjećaje i da su sposobni s njima komunicirati.

O filmu

Dokumentarni film nas uvodi u svijet tri žene, dvije Amerikanke i Šveđanke. Jedna je Amerikanka u vezi s Golden Gate mostom, bila je zaljubljena u streličarski luk, a udana je za Eiffelov toranj, dok druga ima trojicu ljubavnika: karnevalsku vožnju u zabavnom parku, crkvenu ogradu i Empire State Building u New Yorku. Šveđanka nas, pak, upoznaje sa svojim ljubavima giljotinom i ogradom.

Donosimo isječak filma.

Piše: vedranavranesic / Vrijeme: 08:01 02.06.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Ispovijest

‘Zbog seksa na radnom mjestu gotovo sam izgubila posao, ali nikad nisam požalila zbog toga’

"Počeli smo se ljubiti, što je ubrzo preraslo u pipkanje, a zatim sam mu otkopčala hlače i spustila se na koljena. Bili smo ondje gdje i trebamo biti iz čisto poslovnih razloga, tako da smo pomislili kako nikome nećemo nedostajati ako nas ne bude nekoliko minuta dulje. Ja sam bila za, a uzbuđivala me i ta mala doza opasnosti. Nekoliko trenutaka nakon čula sam kako se otvaraju ulazna vrata"

Povratak na Net.hr