Zanimljivo gledište

Svi su ljutiti jer je Tristan prevario trudnu Khloe, evo objašnjenja zašto to neki muškarci rade

Statistike i istraživanja pokazuju kako jedan od deset muškaraca prevari svoju trudnu partnericu

Svi živi magazini i portali trenutno pišu o tome kako je košarkaš Tristan Thompson prevario svoju partnericu, Khloe Kardashian. Thompson i Khloe i vezi su od 2016. godine, a Khloe bi uskoro trebala roditi i njihovo prvo dijete.

Nije prvi put

Ovo Thompsonu, navodno, nije prvi put da je prevario trudnu Khloe, jer su ga TMZ-ove kamere već jednom uhvatile u razdoblju kad je Khloe bila trudna tri mjeseca. No, još je zanimljivija činjenica ta da je Thompson varao i svoju bivšu djevojku, koja je tada također bila trudna, i to upravo s Khloe te ju je ostavio netom prije rođenja njihova sina Princea 2016. godine, kojeg danas pak uopće ne spominje.

Zašto muškarci varaju svoje trudne partnerice? Mnoga su se istraživanja bavila ovim pitanjem

View this post on Instagram

We are ready whenever you are little mama 🦋

A post shared by Khloé (@khloekardashian) on

Statistike, pak, pokazuju kako jedan od deset muškaraca prevari svoju trudnu partnericu, a to je istraživao i o tome u svojoj knjizi  What’s Your Pregnant Man Thinking? pisao i slavni psiholog Robert Rodriguez. Osim njega, mnogi su se drugi stručnjaci bavili ovim fenomenom, pa su tako i brojne druge studije pokazale kako rizik da će muškarac prevariti svoju trudnu partnericu raste s razvojem bebe u majčinom trbuhu. Također, zadovoljstvo ili nezadovoljstvo brakom u ovome nemaju presudnu ulogu, piše Fatherly.

Nekoliko je faktora koji u ovome igraju veliku ulogu

View this post on Instagram

Mommy and Daddy 📸 @sashasamsonova

A post shared by Khloé (@khloekardashian) on

I iako svaki pojedinac vara iz drugačijih razloga i svaka prevara nije identična, postoje određeni faktori koji ipak igraju veliku ulogu u ovakvoj vrsti prevare. Primjerice, žene tijekom trudnoće često imaju nisku razinu seksualnog uzbuđenja i osjećaju se manje atraktivnima, što može biti veliki udarac na njihov libido, čak i unatoč mnogim istraživanjima koja su pokazala kako su muškarcima njihove partnerice još dodatno privlačnije za vrijeme trudnoće. I onda to, za neke muškarce, znači da seks odluče potražiti negdje drugdje, unatoč tome što njihova partnerica u sebi nosi njihovo zajedničko dijete.

U jednom je intervjuu za Vice Noel Biderman, osnivač servisa za društveno umrežavanje Ashley Madison, rekao kako vjeruje da trudnoća i rođenje prvog djeteta kod parova često dovede do seksualne apstinencije. Također je objasnio kako vjeruje da je baš to razdoblje u kojem su muškarci najčešće skloni prevari, iako o tome nikad prije nije razmišljao na taj način.

Iako se ovi dokazi ne mogu generalizirati na sve parove, zanimljiv su pokazatelj razmišljanja i načina na koji se odnosi parova razvijaju kroz vrijeme i u ovakvim ključnim životnim periodima.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr