Vrlo jednostavno

Sve kreće od vas: U tri koraka može vam se ispuniti svaka želja i potreba u vezi

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 18:00 27.11.2016 / Rubrika:
Foto: freestocks.org/Flickr
0

Vrlo je jednostavno

Nitko ne voli da ga se naziva previše zahtjevnim, a pogotovo kad zapravo ne traži ništa više od zadovoljenja osnovnih potreba.

Kad je riječ o potrebama koje imate u vezi, postoje određeni suptilniji, ali prilično učinkoviti načini, na koje ih možete pokazati svom partneru (ali ustvari i svojoj prijateljici, mami, kolegici na poslu ili nekom četvrtom), bez da vas se okarakterizira kao pretjerano zahtjevnu i razmaženu princezu.

A evo što morate napraviti kako biste u vezi dobile baš sve što želite (i zaslužujete). Ovo su ta tri jednostavna koraka:

Prvo morate odlučiti što točno želite

Svaka od nas trebala bi sama sa sobom odrediti što točno želi u vezi i partneru jasno reći o čemu se radi. Ako želiš više zagrljaja, reci otvoreno i iskreno. Ako želiš da ti svaki tjedan pošalje ljubavno pismo, također mu daj do znanja.

No ukoliko se u vezi osjećaš nezadovoljeno i nezadovoljno, potrudi se shvatiti što ti zapravo nedostaje. Možda želiš više izlaziti s njim? Ići u kino barem jednom mjesečno, a ne jednom godišnje? Želiš da te češće drži za ruku kad šećete gradom?

Nemoj se sramiti priznati i reći što želiš i trebaš. Ako je partneru dovoljno stalo do tebe, ni jedna tvoja želja neće mu biti teška za ispuniti. (Osim ako bude baš stvarno suluda i nemoguća!)

Budite otvorene i iskrene

Ovo se samo nadovezuje na prethodnu tvrdnju – nikad nemojte skrivati svoje potrebe i želje od partnera. Budite iskrene, direktne i otvorene i uvijek mu recite što vam smeta, što biste htjele, a što nikako ne volite…

Partner vas neće osuđivati ako to učinite mirnim i iskrenim putem, bez previše drame i prethodnog odlaganja. Ustvari, vjerojatnije je da će vaše želje moći ispuniti ako ih prezentirate odmah i na lijep način, nego ako to učinite kroz svađu…

Naučite kako same sebi ispuniti svaku želju i potrebu

Prekrasna je stvar kad uspijete toliko dobro upoznati same sebe da si možete bez ičije pomoći ispuniti baš svaku potrebu u životu.

Iako nas veze bilo kakve vrste samo mogu obogatiti, nikad ne bismo trebale podcjenjivati snagu samopodrške. Ako tvoj dečko baš danas ne može u kino jer je cijeli dan zaposlen, a tebi se jako gleda taj novi film – nemoj da ti bude neugodno samoj otići u kino.

No, ovo je tek banalan primjer koji pokazuje koliko je važno da naučite funkcionirati same sa sobom, kako biste uopće mogle funkcionirati sa svojim partnerom (ili bilo kojom osobom u vašem životu).

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 18:00 27.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Ispovijest

‘Izgubila sam zaručnika tijekom putovanja na Tajlandu, a par dana nakon i naše nerođeno dijete’

Shannon Leone Fowler spistateljica je i biologinja iz Kalifornije. Kao vrlo mlada izgubila je supruga tijekom putovanja na Tajlandu, ubila ga je kubomeduza. Nekoliko dana prije toga su se zaručili, a kasnije je saznala da je u to vrijeme bila i trudna. Tijekom tih stresom, šokom i tugom obilježenih dana, pobacila je i izgubila dijete. Kasnije je o svemu napisala knjigu, a ovo je jedan dio njene priče

Povratak na Net.hr