Čuvajte one prave

Svaka žena treba tri prijateljice u životu koje je dobro držati blizu, a ovakve tri joj nipošto ne trebaju

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 04.08.2017 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Prije ili kasnije u životu shvatimo da je kvaliteta prijateljstva mnogo važnije od kvantitete, odnosno broja ‘prijatelja’ koji su dio našeg života

Većina njih su zapravo poznanici jer pravi prijatelji, koji će za nas i mi za njih biti tu u dobru i zlu, su rijetki. Zašto onda ne pojednostaviti stvari? Evo kakve je osobe dobro držati blizu, a kakve će bas samo umarati i crpiti energiju uzalud:

Njegujte prijateljstvo s:

Prijateljicom iz djetinjstva

Možda se ne viđate tako često kao prije niti ne spavate jedna kod druge, ali to ne znači da prijateljstva više nema. Vaš odnos ima čvrste temelje pa potičite jedna drugu da se viđate i družite. Nema boljeg od prisjećanja dogodovština iz škole i smijanja na razne nepodopštine.

Prijateljicom koja vas inspirira

Bilo da se radi o vrsnoj umjetnici koja stvara fascinantna umjetnička djela ili o neutrašivoj majci troje djece koja zbog obiteljskog života nije izgubila sebe i svoje interese, ovakve žene mogu i vas poticati da dajete najbolje od sebe i budete točno ono što želite biti. Budite si međusobna podrška i vidjet ćete kako obje rastete; duhovno, metalno i emocionalno.

Prijateljicom ‘pokretačicom’

Ova žena puna je pozitive i uvijek će vas pokušati nasmijati i ohrabriti, čak i kada niste od volje. Iako se u nekim trenucima njezina potpora čini pretjerana, prihvatite je sa zahvalnošću i ne zaboravite pružiti joj isto.

Ona koja vam ne treba u životu:

Vječita tračerica

Ona zna sve o svakome i stalno joj je netko na tapeti. Ovakve osobe hrani negativnost jer misle da će tako umanjiti svoj neuspjeh i dosadu u vlastitom životu. U početku su takve žene zabavne, ali kasnije postaju naporne jer o ničem drugom ne pričaju osim o drugim ljudima. Možete biti sigurni da i vas trača nekome drugome.

Vječiti pesimist

Izbacivanje negativnosti iz sebe je dobro s vremena na vrijeme, ali konstantno prigovaranje i primjećivanje samo onog lošeg u životu može biti vrlo iscrpljujuće. Možda nemate osjećaj da vas ovakva osoba umara, ali ubrzo se pokaže da vas samo vuče dolje sa sobom. Ne treba vam to.

Vječita konkurencija

Malo natjecanja tu i tamo ne škodi, ali ako se vaša prijateljica stalno želi ‘izdignuti’ iznad vas, bilo akcijom ili pričama, moguće je da se radi o nesigurnoj osobi željnoj pažnje pod svaku cijenu.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 04.08.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Ispovijest

‘Izgubila sam zaručnika tijekom putovanja na Tajlandu, a par dana nakon i naše nerođeno dijete’

Shannon Leone Fowler spistateljica je i biologinja iz Kalifornije. Kao vrlo mlada izgubila je supruga tijekom putovanja na Tajlandu, ubila ga je kubomeduza. Nekoliko dana prije toga su se zaručili, a kasnije je saznala da je u to vrijeme bila i trudna. Tijekom tih stresom, šokom i tugom obilježenih dana, pobacila je i izgubila dijete. Kasnije je o svemu napisala knjigu, a ovo je jedan dio njene priče

Povratak na Net.hr