Sve je rekla

Stalno su je gnjavili da im oda tajnu svog sretnog 11-godišnjeg braka, njezin odgovor postao je viralan

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 06.09.2017 / Rubrika:
Foto: Nikki Pennigton/Facebook
0

Previše se govori o stupanju u brak, a premalo o tome kako ga održati zdravim

Da, brak je jedna vrsta ugovora u kojem obje stranu moraju ispoštovati ono što su ‘potpisale’, no često se taj ugovor krši jer se ljudi ne snalaze u njemu. Previše se govori o stupanju u brak, a premalo o tome kako ga održati zdravim, punim poštovanja, strasti i međusobnog poticanja.

Nikki Pennigton u vezi je sa svojim suprugom punih 13 godina, od čega u braku 11. Puno puta su je ispitivali kako je tako sretna i ispunjena, na što im je ona dala odgovor koji je osvojio društvene mreže i to s punim pravom.

“Obično se samo nasmijem na ovo pitanje.. Znam tipične odgovore parova koji slijede pravila poput ‘nemojte ljuti ići u krevet’ ili ‘uvijek mu na odlasku reci ‘volim te”. Znate li koliko je puta u jedanaest godina moj suprug prespavao na kauču prije nego što smo imali djecu i to zato što smo bili ljuti? Znate li koliko je puta na odlasku zaboravio reći ‘volim te’, jednostavno zbog djece, života… Njegov način da mi to kaže jest da me ujutro ne budi kad ide na posao.

Sve tajne sretnog braka smo prekršili. Tajna dugotrajnog braka jest da nema nikakve tajne. Ustaješ i pokušavaš iznova i iznova i tako svaki je**ni dan.

Kada ste mladi, friško vjenčani i živite na smrznutoj hrani jer je ona sve što si tada možete priuštiti. To je ostajanje budnim cijelu noć u suzama sa svojim tek rođenim djetetom jer ste oboje umorni i preplašeni, ali ste zajedno. To je brojanje svake lipe dok ste mladi kako biste mogli izgraditi život za svoju buduću obitelj. Tajna je kada znate da ništa nije savršeno niti će biti; kada shvatite da vaš brak nije bajka jer to nije realno. Kada je pred vama toliko prepreka, ali znate da niste sami i da je vaš najbolji prijatelj uz vas. Kada znate da niste pripremljeni na terete koje ćete morati nositi skupa s vašim partnerom, ali isto tako znate da ste sto posto spremni prihvatiti taj teret na sebe kada je njemu potreban odmor.

Trudite se svaki dan i nikada nemojte stati. Stajanje je jedina stvar koja nije tajna, a upravo avs na može stajati svega.” Eto, sve je rečeno, zar ne? ;)

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 06.09.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr