Ispovijest

‘Romantika je mrtva jer smo dopustile da umre. Pristajemo na sve, a trebale bi tražiti puno više od toga’

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 01.09.2017 / Rubrika:
Foto: Paul Townsend/flickr
0

Romantika je mrtva, a mi pristajemo na manje nego što zaslužujemo. Zašto ovome ne bi trebalo biti tako i zašto bismo trebale uvijek tražiti više ispričala je jedna ogorčena djevojka, koja je nažalost u pravu

“Romantika je mrtva jer su se negdje putem izgubili naši visoki standardi. Prestale smo očekivati dostavu ruža ispred vrata nakon prvog spoja i navikle smo se na beskonačno izlaženje s istom osobom bez da smo službeno u vezi.

Pristajemo na sve

Nakon nekoliko prekida i cjelodnevnog plakanja zbog ljudi koji nikada nisu zaslužili naše vrijeme odlučile smo imati manja očekivanja, kako ne bismo ostale razočarane. Realne smo. Ne želimo biti izbirljive i pristajemo na sve.

Umjesto da ostanemo s onim tko voli nas, a ne samo naše tijelo, s nekime tko nas nasmijava do suza i nekime tko nas nikada ne bi povrijedio, mi se skrasimo s bilo kime. S prvim koji naiđe.

Zadovoljne smo s malim gestama. Kao što je dobiti odgovor na poruku prije ponoći ili dobiti reakciju na društvenim mrežama. Uzbuđene smo kada netko pristane službeno biti naš dečko. Uzbuđene smo kada konačno uđemo u vezi s nekime, umjesto da smo samo “prijatelji”. Trebale bi tražiti puno više od toga.

Bojimo se

Trebale bismo tražiti nekoga od koga nam srce brže zakuca. Nekoga s kim bi se više smijale. Nekoga tko nas čini živima. Ali stvarno je rijetko pronaći nekoga takvoga. Nekoga tko se želi obvezati. Nije nas briga kada naš partner ne želi oprati suđe ili kada ne želi deaktivirati Tinder, jer barem imamo nekoga tko je pristao biti s nama.

Dopuštamo da se naši partneri ili dečki s kojima izlazimo provuku s bilo čime jer se bojimo da nećemo naći nikoga drugog. Odlučimo se skrasiti s bilo kime jer mislimo da ne možemo dobiti bolje.

Romantika je mrtva

Romantika je mrtva jer smo mi dopustile da umre. Previše smo zabrinute da ćemo biti jadne i same da ni ne tražimo ono što stvarno želimo. Držimo se zatvorene i ne puštamo emocije ne vidjelo. Mislimo kako je super mrziti Valentinovo i ponašati se kao da smo bez emocija.

Ne želimo željeti večere i plišane igračke. Ne želimo željeti romantiku jer smo zabrinute da ju nećemo dobiti i da ćemo ostati ponovno razočarane.

Romantika je mrtva jer se nitko ne želi suprotstaviti modernim spojevima i izlascima. Ne želimo priznati da želimo više od jutarnjih poruka i reakcija na društvenim mrežama. Ne želimo priznati da bi radije sjedile za stolom i pričale o domaćim jelima nego gledale serije i sjedile na rubu kreveta.

Nitko ne želi priznati da trebamo i želimo puno više od onoga na što smo se pristale skrasiti.

Izvor: Thought Catalog

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 01.09.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr