Pripazite

Psiholozi upozoravaju: Čak i ako imate naizgled sjajnu vezu, moguće da je uništavate s ovih pet velikih grešaka

Piše: Žena Net / Vrijeme: 19:00 05.03.2017 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Nezdravo ponašanje vrlo brzo dovodi do prekida, evo kako ga izbjeći

Prije ulaska u bilo kakav odnos, čovjek bi trebao biti potpuno zadovoljan sobom kako bi mogao primiti i dati ljubav. U veze često ulazimo nesređenih računa jer nam se netko svidi i mislimo da bismo mogli probati ili jer, primjerice, želimo nekoga pored sebe.

Kada smo već u vezi, također radimo neke ogromne greške koje polako, ali sigurno uništavaju odnos i mogu ga potpuno iscijediti. Psiholozi su se složili, piše Elite Daily, da postoji pet nezdravih ponašanja koja mogu izravno dovesti do prekida, no možete ih izbjeći lakše nego što se možda čini.

1. Reakcija vs. odgovor


Recimo da vam je partner rekao nešto što vam se ne sviđa ili se zbog toga osjećate nesigurno. Uvijek imate izbor kako ćete reagirati na nastalu situaciju: hoćete li početi vikati, dramatizirati, pokupiti svoje stvari i otići ili ćete ga mirno pitati zašto vam je to rekao.

Kada si uzmete vremena za odgovor na situaciju umjesto reagiranja u ljutnji ili strahu, dobivate priliku za dubljim razumijevanjem sebe i partnera.

2. Manjak fleksibilnosti

Kada se uljuljkamo u sigurnost veze, često zaglavimo u rutini. Ako svaki put jedete u istom restoranu, gledate iste serije i seksate se na isti način, kad tad ćete se zasititi svega i mislit ćete da je problem u nečem drugom. Sve što trebate napraviti jest izaći iz zone komfora.

Ako si oduzimate mogućnost za doživljavanje novih iskustva, također stopirate vaš rast kao ljudskog bića. Osim toga, to ubija strast u vezi.

3. Dvoličnost

Većina nas zna iz iskustva da možemo lako uništiti vezu ako naša djela ne prate naše riječi. Drugim riječima, ako govorite partneru da mislite samo na njega, a ujedno flertate sa svim njegovim prijateljima, u partneru možete izazvati zbunjenost i osjećaj nesigurnosti.

Ovime također pokazujete nepoštovanje što dovodi do trzavica u vezi i osjećaja manje vrijednosti.

4. Nepoštivanje granica

Parovi koji potpuno izgube sebe u vezi nesumnjivo su osuđeni na propast kad tad. Ako počnete previše razmišljati kao ‘mi’, a premalo kao ‘ja’, izgubit ćete vrijedne granice koje su temelj zdravog odnosa.

Svaka osoba je individua za sebe i ima svoje potrebe i želje i sigurno ne želi biti kontrolirana od strane drugoga. Mora imati svoje prijatelje, hobije i interese koje ne uključuju partnera jer naš život ne prestaje kada uđemo u vezu. Bez obzira što imamo novu ulogu, ulogu nečije djevojke, još uvijek smo to prvenstveno mi.

5. Nedostatak pažnje

Mogli bismo reći da nedostatak pažnje i ljubavi proizlazi iz svih ostalih navedenih grešaka koje svakodnevno radimo. Rutinski seks i nedostatak fizičke naklonosti dolazi iz nas samih zbog negativnih emocija koje nas sprječavaju izraziti seksualnost.

Što iskrenije i otvorenije komunicirate s partnerom o svojim seksualnim i ljubavnim potrebama, to će prisnost između vas jačati, a može se nadati i još boljem seksu.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 19:00 05.03.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Ispovijest

‘Izgubila sam zaručnika tijekom putovanja na Tajlandu, a par dana nakon i naše nerođeno dijete’

Shannon Leone Fowler spistateljica je i biologinja iz Kalifornije. Kao vrlo mlada izgubila je supruga tijekom putovanja na Tajlandu, ubila ga je kubomeduza. Nekoliko dana prije toga su se zaručili, a kasnije je saznala da je u to vrijeme bila i trudna. Tijekom tih stresom, šokom i tugom obilježenih dana, pobacila je i izgubila dijete. Kasnije je o svemu napisala knjigu, a ovo je jedan dio njene priče

Povratak na Net.hr