Maknite se od pesimizma

Promijenite stav: Ako stalno ponavljate ovih šest stvari, vjerojatno vam je teško pronaći partnera

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 19:09 10.10.2016 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Žene s privitkom odbijanja vjerojatno svjesno ili nesvjesno smtraju da su nepoželjne pa prikupljaju dokaze koji to potvrđuju

Nije li vrlo čudno da  su neke žene stalno okružene muškarcima, a neke muškarci redovito odbijaju? Sigurno imate neku prijateljicu ili poznanicu koja spada u prvu kategoriju i stalno se pitate kako joj to uspijeva. Naravno, ovime nikako ne sugeriramo da smo potpune jedino ako imamo muškarca pored sebe. Već smo u par navrata rekli da žena u vezi jedino može biti sretna ako je sretna i kada je single, no mnoge žene su same upravo zbog straha od odbijanja.

Možda nije lako za povjerovati, ali takvim razmišljanjem žena odašilje točno ono čega se boji i o čemu razmišlja, što posljedično odbija muškarce. Ako se i vi pronalazite u ovome, rješenje je jednostavnije nego što mislite. Ovo je šest najvažnijih razloga zašto ne uspijevate zadržati pažnju muškaraca i što možete učiniti po tom pitanju.

1. Niste dovoljno prisutni


Laički rečeno – ne gurate se dovoljno. Što to znači? Ako ste u strahu da će vas odbiti apsolutno svaki muškarac, vjerojatno ste odustali od pokušavanja i niste najbolji materijal za dejt. Tu stupa zakon prosjeka, odnosno magija vjerojatnosti.

Pazite sad, što više puta iskusite odbijanac, to ste bliže jednom jednostavnom ‘da’. Ne vjerujte? Sasvim je logično. Sve što trebate jest prijeći preko svog straha i početi upoznavati nove ljude.

2. Zračite prošlim negativnim iskustvima

Drugim riječima, na čelu vam piše “nemoj me uzimati u obzir”. Možda zvuči pomalo oštro, ali ako se stalno fokusirate na prošla negativna iskustva, to ćete i dalje privlačiti. Jeste li čuli za zakon privlačnosti? Što mislite, to vam se vraća.

Ako se identificirate s razočarenjima, negodovanjima i odbijanjima, možete razviti takozvani privitak odbijanja. Dokaz tomu je što mnogo žena trči za onim muškarcima koji nisu zainteresirani za njih, a ne obaziru se na one koji jesu.

One znaju da će biti odbijene jer dotični ne pokazuje nikakav interes, a kako su naviknute na odbijance, ok su s tim. Žene s privitkom odbijanja vjerojatno svjesno ili nesvjesno smtraju da su nepoželjne pa prikupljaju dokaze koji to potvrđuju.

3. Vaš stav prema dejtanju je prilično negativan

Sasvim je razumljivo da je teško je ostati optimističan ako smo imali toliko negativnih iskustava. Ali biti optimist je jedino što nam preostaje. Možda su vas varali, razočarali neobrojeno puta, ponašali se prema vama kao prema zadnjoj rupi na svirali i naravno da ste prestali vjerovati u ljubav i veze.

Lako se prepustiti negativi, ali ono što nikako ne možemo dovoljno shvatiti jest da negativa privlači negativu. Ona poznata fraza ‘suprotnosti se privlače’ ovdje jednostavno ne drži vodu.

Ako ste negativno nastrojeni prema svemu što ima veze s muškarcima i ne vjerujete da za vas postoji netko tko će vas razumijeti, onda ga, drage dame, nećete ni naći.

4. Imate nisko samopoštovanje

Sjećate li se možda Fat Bastarda iz Austin Powers filma? On kaže: “Jedem jer sam nesretan, a nesretan sam jer jedem.” Prilično začarani krug koji se može primijeniti i na ovu temu – imate nisko samopoštovanje jer ste bili odbijeni, a odbijeni ste jer imate nisko samopoštovanje. Jednostavno ne možete dopustiti da to traje i dalje, je li tako?

Muškarce u principu ne privlače žene s niskim samopouzdanjem i samopoštovanjem, a ako ih takva i privuče, znači da su i sami takvi, a takav vam ne treba. Zakon privlačnosti vrijedi za sve.

Povjerenje i ljubav prema sebi vrlo su privlačne osobine i na tome treba najviše raditi. Ako promijenite stav prema sebi i počnete se gledati na drukčiji način, vidjet ćete da će vas tako gledati i muškarci.

5. Ili ste previše zahtjevni ili previše neovisni

Ni jedan ni drugi ekstrem nikako nije dobar. Nitko ne voli osjećaj da se određena osoba oslanja samo na njih, a nimalo na sebe jer čim pružite otpor ili kažete ‘ne’, razočarali ste ih.

Muškarac ne može biti odgovoran za vašu sreću, ali isto tako nije poželjno ako se na njega uopće ne oslanjate. Voli se osjećati potrebitim, ali ne previše jer ga to lako može početi gušiti. Važno je naći balans između ‘dostupna’ i ‘nedostupna’.

6. Birate pogrešne muškarce

Prije nego se bacite u potragu za partnerom, morate biti načisto sa svime što želite od muškarca i veze općenito. Ako će vam tako biti lakše, napišite vaše minimalne zahtjeve na papir (npr. poštivanje, uvažavanje, ljubaznost i slično) bez kojih jednostavno ne možete, a na drugi list papira napišite ono oko čega možete stvoriti kompromis.

Osim toga, uvjerite se da muškarac koji vam se sviđa nije u bilo kojem pogledu vezan uz drugu ženu jer se tako stvari brzo zakompliciraju. Sigurno ne želite još jednom reći da ste odabrali krivog ili da se takvi lijepe na vas.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 19:09 10.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr