Donesite pametnu odluku

Prekinuli ste pa ste opet zajedno i tako u krug? To se zove loša veza, a evo zašto vam se iznova i iznova događa

Piše: Žena Net / Vrijeme: 09:00 14.07.2017 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Lako je ući u začarani krug, a jako teško iz njega izaći

Vraćanje staroj ljubavi opjevano je u mnogim pjesmama, pričama i filmovima, ali ono što iz toga nikako ne možemo shvatiti jest da takve situacije nisu ideal ljubavi. Ljubav ne bi trebala biti patnja, ostanak u lošoj vezi ili mijenjanje svoje srži kako bi nas netko prihvatio. Ne, ljubav je nadopunjavanje, poticanje i slavljenje onog najboljeg u nama i zajedno gledanje naprijed.

Evo zašto se iznova nađemo u začaranom krugu loše veze:

1. Mislimo da će stvari biti drukčije

Ovo je jedan od glavnih razloga zašto ostajemo u lošoj vezi. Da, stvari se mogu promijeniti, ali nije ih samo dovoljno željeti već poduzeti konkretne akcije. Ako oba partnera nisu spremna promijeniti ono što utječe na krah veze, ona neće opstati ni ovaj put.

2. Navikli ste na njega

Teško se odvojiti od sigurne luke, pogotovo ako vas zna slušati i pomaže vam riješiti probleme. Mislite da nećete naći nikoga poput njega…i u pravu ste. Ne treba vam on, nego netko drugi, tko će vas voljeti onako kako zaslužujete, a vi ćete mu se moći potpuno prepustiti.

3. Bol je sastavni dio svake veze? Ne nužno…

Da, naravno da ćemo se svađati, prepirati, nekada i govoriti ružne riječi, ali to ne bi trebao biti sastavni obrazac odnosa. Postoji velika razlika između parova koji se znaju i ne znaju svađati – ovi prvi pokazuju poštovanje i kad su ljuti, a drugi ne biraju ni riječi ni postupke.

Ako vam vaš partner iznova i iznova pokazuje da vas ne cijeni, vrijeme je za konačno zbogom.

4. Akcija iz očaja

Kada smo očajne, doslovno ćemo pokušati sve napraviti pa i promijeniti sebe. No, tako se samo kompromitiramo i podcjenjujemo se zbog nekog drugo. Ne, nitko nije vrijedan da zbog njega izgubite sebe jer onda to nije ljubav već ropstvo.

5. Ako ste vi zabrljali

U vezi u kojoj je dvoje ljudi, teško da je za probleme odgovorno samo jedno. No, ako ste vi ti koji ste napravili kardinalnu grešku, ne možete ništa drugo nego ispričati se i objasniti svoje postupke. Druga strana tada mora odlučiti može li prijeći preko toga ili ne. Požurivanje njegove odluke i ispitivanje kada će vas moći primiti natrag samo će ga još više udaljiti.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 09:00 14.07.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr