Samo pametno

Postoje pravi načini kako da reagiraš na užasne poklone svojeg partnera, a evo i koji su

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 20.11.2017 / Rubrika:
Foto: Chris Waits/flickr
0

Je li ti se ikad dogodilo takvo što?

Uskoro je vrijeme poklanjanja i sigurno će biti poklona koji ti se možda i neće svidjeti. Možda ćeš baš jedan takav dobiti od svoje bolje polovice. Sigurno nisi očekivala da ćeš umjesto nečega o čemu mu pričaš već mjesecima, dobiti kutiju punu glupih stvari koje ne bi kupila nikome. Ali, eto upravo se takva situacija dogodila. Ne brini, jer postoji izlaz. Osam je mogućih scenarija kao i načina kako da reagiraš i spasiš vezu.

Kad dobiješ nešto što trebaš, umjesto onog što želiš

Muško je i razmišlja praktično. Sigurno si dobila nove papuče ili čarape ili pak masku za mobitel. Dok trebaš recimo novu majicu, jer nikad dosta odjeće. Nemoj shvatiti osobno njegovu možda pogrešnu odluku. Stručnjak za veze Chris Armstrong savjetuje da uvijek budeš zahvalna, bez obzira što dobiješ. Vodi brigu o tome da ga ne povrijediš.

Misliš kako je kupio nešto najjeftinije

Očekivala si nove skupe naočale, a dobila si neke plastične upitne kvalitete. Neke koje izgledaju kao da su kupljene na ulici. Ako imaš osjećaj da si dobila jeftin poklon, nemoj ga slučajno pitati koliko je potrošio. Budi sretna da si ipak nešto dobila i ako ti se stvarno nikako ne sviđa, koristi to samo kad si u njegovoj blizini.

Dobila si sve, osim onoga što si mu rekla da želiš

Čini se da se potrudio i kupio ti skupe poklone, a ti si samo htjela novu kapu i šal za zimu. Kao da te nije slušao svo ovo vrijeme. Još jedna situacija u kojoj ne smiješ ispasti oštra. Ispast ćeš nezahvalna. Umjesto toga si sama kupi ono što želiš i zahvali se dečku na potrošenom novcu i vremenu.

Dobila si krivi broj odjeće

Možda ti je kupio nešto preveliko, a možda pak premalo. Kako god bilo, odjeća se uvijek može zamijeniti. Prihvati poklon sa šalom na svoj račun.

Kupio ti je nešto tek tako

Uvijek možeš kroz šalu reći da takav poklon stvarno nisi očekivala i pitati ga zašto je to točno kupio. Zapamti samo da se ne dereš na njega i da ga nakon te rečenice zagrliš.

Dobila si samo poklon bon

Okej, znamo da zvuči najlošije od svega, jer je očito bio bez ikakve ideje, ali gledaj to ovako. Bolje da si dobila poklon bon pa si možeš kupiti što god želiš, nego da si dobila neku glupost.

Kupio ti je jeftino donje rublje

Očito je što ti ovime želi poručiti. Ponovno okreni cijelu situaciju na šalu. Reci kako ćeš ga odijenuti samo za posebne prilike, koje su jako rijetke.

Dobila si isti poklon kao prošle godine

Na ovo jedino možeš reagirati smijehom. Ali, prošla je godina dana, a realno vjerojatno ne zna ni što je jučer radio, a kamoli što ti je kupio prošle godine. Možeš mu ukazati na ovaj problem, samo pazi na ton.

Sve u svemu, uvijek možeš izraziti svoje nezadovoljstvo poklonom, samo pazi da ne pretjeraš u reakciji. Uvijek pažljivo biraj riječi da ne bi povrijedila svog partnera.

Izvor: She Knows

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 20.11.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr