NEOBIČNO

Pet cura iskreno je ispričalo kako se nose s prekidom veze. I ne radi se o promjeni frizure

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 07:59 01.12.2016 / Rubrika:
0

Nije rješenje uvijek nova frizura…

Prekidi su teški i uvijek je potrebno određeno vrijeme da se svaki takav prekid preboli.

I dok se neke žene odlučuju na novu frizuru, vježbanje ili ubijanje tuge u hrani, druge su žene našle puno ekstremnije i pomalo neobičnije načine kako preboljeti prekid romantične veze.

Stoga je pet žena odlučilo ispričati nekoliko svojih pomalo čudnih, ali tvrde učinkovitih načina kako preboljeti prekid. A ako ste i vi trenutno u toj fazi, možda će vam pomoći i inspirirati vas. Ili će vas barem malo nasmijati i razvedriti.

Kupite nove plahte

Alexis (24) tvrdi kako nakon prekida obavezno mora obnoviti posteljinu i plahte, jer je upravo to nešto što je najviše podsjeća na bivšeg.

“Ne mogu ni pomisliti na to da je on spavao na tim plahtama, i stoga ih bacam, a zatim trčim do trgovine po nove”, objašnjava. A kada je riječ o nekom gadnijem prekidu, Alexis tvrdi kako je onda spremna i na promjenu madraca.

Tako je u posljednje dvije godine promijenila čak dva madraca. I to ne zato što su se potrgali…Iako zvuči skupo, ona tvrdi da djeluje. A i njen je krevet barem uvijek čist i uredan.

Izribajte pod

Za Callie (32) svaki je prekid genijalna stvar za njen stan. “Obično se fokusiram na podove. Spustim se na ruke i ramena i izribam svaki centimetar poda, dokle god ne zaboravim na njega, ili dok se pod ne počne sjajiti – što god se dogodi prvo”, kaže.

Callie objašnjava kako joj fokusiranje na jednu specifičnu stvar pomaže da ne misli na bivšeg, a i ispunjenje cilja kojeg si je zadala jednom kad obavi zadatak, tvrdi, iznimno joj podiže raspoloženje.

Pratite vijesti

Facebook može biti prilično gadno mjesto nakon prekida, a to je doživjela i 30-godišnja Megan nakon što je prekinula sa svojim bivšim dečkom.

Iako je nakon prekida blokirala sve što je mogla blokirati, to nije bilo dovoljno, jer bi joj svakim skrolanjem po naslovnici Facebooka iskakale fotografije sretnih parova – što joj baš i nije bio dobar podsjetnik na ono što je izgubila.

I stoga se okrenula drugom mediju: CNN-u. Tako bi, umjesto po naslovnici, često skrolala po njihovom Facebook profilu i čitala vijesti, a razlika je bila ta što je ovdje zapravo dobivala korisne i bitne informacije, za razliku od Facebook naslovnice.

“Bilo je čudno, ali jednostavno sam se uhvatila kako cijelo vrijeme čitam vijesti, što se nikad prije nije dogodilo. Taj bih dio dana obično provela u Facebook uhođenju, ali priznajem da mi je jednostavno bilo lakše čitati o neromantičnim i ponekad dosta teškim temama i događajima u svijetu, nego gledati fotografije sretnih ljudi na Facebooku. To je bila dobrodošla distrakcija”, tvrdi Megan.

 Izgubite se

Odmor ili neka avantura mogu izliječiti slomljeno srce najbrže od svega. Tako Ana (29) običbno nakon prekida odlazi na neko novo mjesto – bila to neka druga zemlja ili neko susjedstvo iza ugla – i jednostavno se izgubi.

Ne gleda na mobitel, nikoga ne pita za smjer, već jednostavno, kaže, luta uokolo dok ne osjeti olakšanje. To joj odvlači pažnju od onoga što se događa kod kuće, ali je također podsjeća da postoji još toliko puno stvari oko nje…cijeli svijet, zapravo.

“Kad se borim s prekidom, obično volim biti negdje gdje me nitko ne zna, gdje nitko ne zna tko je on, a pogotovo tko smo ‘nas dvoje’ zajedno”, objašnjava Ana.

Gledajte filmove strave

Nekome savršen lijek za prekid može biti noć provedena uz filmove, sladoled i vino, no Maria (26) je to odvela na neku sljedeću razinu. Ona ne gleda bilo kakve filmove – već u potpunosti izbjegava ne samo romantične komedije, nego bilo kakve sretne priče i okreće se – filmovima strave i užasa.

“Prije ih nisam ni primjećivala, ali mislim da sam sada postala pravi fanatik filmova strave”, tvrdi. A kad ne može naći neki koji već nije vidjela, mogu poslužiti i trileri ili serija Zakon i red, dodaje.

Nekoliko mjeseci kasnije, obično se osjeća bolje i ponovno prelazi na, kako kaže, regularne filmove, no horori uvijek imaju specijalno mjesto u njenom srcu. I sljedeći put kad vam je potrebna distrakcija od prekida, Maria predlaže film The Village.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 07:59 01.12.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr