Nije toliko čudno

Parovi koji zarađuju približno istu količinu novca navodno imaju veće šanse da ostanu skupa

“Jednakost generalno donosi veću stabilnost, a upravo ta ekonomska jednakost jedan je od faktora koji parove drži zajedno”, objašnjava voditelj studije

Iako novac ne može, ili barem ne bi trebao biti mjerilo bilo čega, on je, kad gledamo realno, u životu prilično bitan. A sad je jedno novo istraživanje znanstvenika sa Sveučilišta Cornell pokazalo da parovi koji zarađuju jednake ili barem vrlo slične količine novca imaju veću šansu ostati zajedno, pa čak se i vjenčati, piše Her.

Autor studije Patrick Ishizuka njihove je nazale objasnio na sljedeći način: “Jednakost generalno donosi veću stabilnost, a upravo ta ekonomska jednakost jedan je od faktora koji parove drži zajedno.” Također, takvi parovi prije će se odlučiti na brak, s obzirom da imaju tu neku ekonomsku stabilnost koja je potrebna prije svakog ulaska u zajednički život.

Žele osigurati dom, auto i uštedjeti prije velikih odluka

“Jednom kad su oba partnera sigurna da su dostigla željenu razinu vlastitih prihoda, veća je vjerojatnost da će se odlučiti na brak. Parovi obično žele osigurati dom, automobil i novac koji im je potreban kako bi si uopće mogli priuštiti vjenčanje; ali im je, na kraju krajeva, najvažnije da su im plaće stabilne. A onda kad svatko svoje prihode stavi na stol te ih zbroje, to je ono što obično presudi”, dodaje Patrick.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr