Dobro se sjetio

Pa se ti lickaj pola sata duže: Sto funti kazne za kašnjenje na vjenčanje

Piše: HINA / Vrijeme: 11:00 07.01.2018 / Rubrika:
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
0

Umoran od čekanja parova koji kasne sjediniti se pred Bogom u crkvi, vikar malene župe na jugoistoku Engleske odlučio je stati na kraj takvu ponašanju pa ga kažnjava globom od 100 funta (110 eura), piše dnevnik The Times

Takvu kaznu parovi su dužni plaćati ako zakasne deset minuta, odlučio je John Crobyn, vikar dviju crkvi, u Beartedu i Turnhamu u okrugu Kent.

Novčane kazne oslobođeni su samo mladenci koji zapnu u prometu na autocesti ili su žrtve nekih drugih nepredviđenih događaja.


Svi drugi dužni su platiti kaznu, a novac se dijeli crkvenom orguljašu, zvonaru, ministrantima i djeci u zboru, svima koji su prisiljeni čekati, odlučio je vikar.

Vikar je takvu odluku donio nakon dva kašnjenja na vjenčanje koje mladenci nisu opravdali baš nikakvom isprikom.

“Moja ekipa bila je povrijeđena zbog takva ponašanja”, objasnio je vikar.

Piše: HINA / Vrijeme: 11:00 07.01.2018 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Ispovijest

‘Izgubila sam zaručnika tijekom putovanja na Tajlandu, a par dana nakon i naše nerođeno dijete’

Shannon Leone Fowler spistateljica je i biologinja iz Kalifornije. Kao vrlo mlada izgubila je supruga tijekom putovanja na Tajlandu, ubila ga je kubomeduza. Nekoliko dana prije toga su se zaručili, a kasnije je saznala da je u to vrijeme bila i trudna. Tijekom tih stresom, šokom i tugom obilježenih dana, pobacila je i izgubila dijete. Kasnije je o svemu napisala knjigu, a ovo je jedan dio njene priče

Povratak na Net.hr