Ispovijesti razvedenih

‘Ovo su riječi koje su okončale moj brak’: Deset muškaraca i žena priznalo je kada su znali da je zaista gotovo

Piše: Žena Net / Vrijeme: 18:21 27.08.2017 / Rubrika:
Foto: Thiinkstock
0

Prepoznajete li sebe ili svog partnera u ovim rečenicama?

Brakovi se ne raspadaju tijekom noći…to traje puno duže nego što mi možda mislimo, a najčešće je kriva jedna jedina stvar – manjak ljubaznosti i poštovanja. Riječi koje izrečemo u ljutnji ne mogu se izbrisati niti preoblikovati, koliko god ‘mi to nismo mislili’.

Nekoliko žena i muškaraca podijelilo je za Huffintgon post riječi koje su doslovno uništile njihove brakove. Prepoznajete li sebe ili svog partnera u njima?

“Imam novog klijenta koji je dostupan jedino navečer.”

“Nakon 12 godina braka i karijere koja nikada nije zahtijevala rad u večernjim satima, moj suprug je najavio da će biti odsutan nekoliko puta tjedno u tom vremenu zbog novog klijenta. Da, ‘klijenta’ je obrađivao u Four Seasons hotelu”, ― Marcy M.

“Ako me ostaviš, nitko te više neće voljeti ni željeti.”

“Kada bih morala odrediti početak kraja mog braka, spomenula bih jednu svađu u kojoj sam pokrenula pitanje razvoda. Htjela sam da mi kaže da ga ne ostavljam jer me voli, ali umjesto toga dobila sam ovo: “Ako me ostaviš, nitko te više neće voljeti ni željeti.” Ova rečenica je bila kao pljuska jer sam s njom uvidjela da moj suprug smatra kako nemam kvaliteta koje me čine poželjnom osobom. Taj trenutak je promijenio sve”, ― Eden S.

“Mrzim te!”

“Moja bivša se uvijek žestoko svađala, ali tijekom jedne svađe oko nečega čega se uopće ne mogu sjetiti, povikala je “Mrzim te!”. Znala sam da je mislila ono što je rekla. Nakon te dvije riječi nema povratka”, ― Bill F.

“Kako si saznala?”

“Ovo je bio trenutak kada sam shvatila da se ne možemo više pretvarati da me više neće prevariti. To se dogodilo šest ili sedam puta, a u njemu više nije bilo emocija. Samo je htio znati gdje je zeznuo u pokušaju sakrivanja svega od mene”, ― Kasey F.

“Želim razvod. Dosta mi je samoće.”

“Unatoč tome što sam bila nesretna u braku zbog poslova koji su nas geografski razdvajali, bila sam potpuno nepripremljena za ono što će uslijediti. Uopće nisam bila svjesna da sam supruga zapravo potakla da me ostavi i da za to ima opravdanje. Iako je bolje biti sama nego u nesretnom braku, pronalazak sreće nakon razvoda zna biti dugotrajan proces. Pazite što želite kako to ne biste dobili i prije nego što mislite”, ― Stacey F.

“Odlazim.”

“Na Badnjak, nedugo nakon što je umro moj otac, a moja majka pala u komu, moj suprug je nakon 23 godine braka nonšalantno rekao da odlazi. Nisam dobro shvatila što mi poručuje pa sam ga upitala odlazi li u trgovinu jer nam treba još kukica za božićnu dekoraciju. Tada mi je rekao da me ostavlja i da ne želi biti u braku sa mnom. Ni sad ni ikad više”, ― Lee G.

“Znao sam da sam gay od svoje osme godine. Nikada me nisi privlačila.”

“Moj bivši to nije rekao tim istim riječima, ali je potvrdio oboje kada sam našla dokaze i suočila ga s njima”, ― Juliet J.

“Ne mogu ovako više živjeti.”

“Upravo sam to rekla. Bila sam u braku u kojem me se varalo, lagalo i smatralo ludom. Tada je moje dijete imalo samo dvije godine, a još sam nedavno rodila i drugo pa mi se činilo da će novi početak biti užasno težak. No, shvatila sam da bi najteže bilo ostati u takvoj vezi”,― Lindsay L.

“Udala sam se za smeće.”

“Pitao sam suprugu da navede jednu pogrešnu stvar u našem osmogodišnjem braku, a odgovor koji sam dobio je ovaj: “Udala sam se za smeće poput tebe i tolerirala tvoju glupu djecu.” Znao sam da naš brak nema šanse, ― Matt S.

“Ne volim te.”

“Vježbala sam nakon posla kada je mali glas u mojoj glavi zavrištao: “NE VOLIŠ GA!” Kada sam te večeri došla doma, to sam mu i rekla. Htjela sam ga voljeti, znala sam da bih trebala, ali nisam mogla. Nisam više željela živjeti u laži”, ― Amy J.

 

Piše: Žena Net / Vrijeme: 18:21 27.08.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr