IMATE PRAVO PREŠUTJETI

Ovih sedam stvari apsolutno niste dužne govoriti svom partneru (osim ako baš želite)

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 19:59 25.12.2016 / Rubrika:
Foto: GIPHY
0

Jedno je biti neiskren i lagati, a drugo je zadržati nešto za sebe

Danas nas uče kako je važno apsolutno sve dijeliti s partnerom, jer u suprotnom “niste dovoljno iskrene i posvećene” prema njemu i prema vašoj vezi.

Ali to je užasno velika glupost. Jedno je ne biti iskren i od partnera skrivati važne činjenice, a drugo je prešutjeti nešto što ni na koji način neće utjecati na vašu vezu i što zapravo uopće ne trebate dijeliti ni s kim.

Primjerice, spremate se na izlazak s frendicom u obližnji kafić kako biste popile koju čašu vina i ne, ne morate automatski svom partneru detaljno obrazložiti gdje idete, s kim idete, kako idete, kad ćete se vratiti i što ćete raditi. Ako ne radite ništa loše i ništa što može naškoditi vašoj vezi, u redu je prešutjeti sve te detalje.

A ovo su još neke stvari koje apsolutno ne morate govoriti svom partneru (ako ne želite). Ako pak želite, naravno da ste ih slobodne podijeliti s kim god želite (pa i sa svojim dečkom ili suprugom):

Kuda idete

Uvijek su nas učili da je dobro da barem jedna osoba zna gdje smo, u slučaju da nam se nešto dogodi. I to stoji.

Ali to ne znači da svom partneru morate detaljno objašnjavati svoj plan izlaska. Osim ako baš inzistirate, onda mu možete ispričati baš svaki detalj.

S koliko ste ljudi spavale

Također, broj seksualnih partnera možete reći svom sadašnjem dečku, ali niste OBAVEZNE to učiniti.

A s obzirom da po pitanju ovoga (kao i mnogih drugih stvari) još uvijek postoje dvostruki standardi, žene imaju puno pravo šutjeti o svojoj brojci.

S kim se družite

Vašeg partnera ovaj podatak može zanimati iz razloga što vam se možda ponekad želi pridružiti, pa želi znati sviđa li mu se uopće vaše društvo – i to je u redu.

Ali može se dogoditi da neprestano želi kontrolirati s kim se družite i izlazite iz čiste opsesivnosti, kontrole i ljubomore, i to onda definitivno nije kul.

A same ćete najbolje znati procijeniti spada li vaš partner u prvu ili drugu skupinu, što se ovog pitanja tiče…

Tko vam je upravo poslao poruku

Apsolutno nikome ne morate polagati račune o tome s kim se dopisujete u baš svakom trenutku života. Nikako.

Nešto bolno iz prošlosti

Ako ste imale neke traume u djetinjstvu (ili čak nedavno) i o njima jednostavno ne želite pričati sa svojim partnerom, to je u redu.

Otvorit ćete dušu kad budete spremne i nitko vas nema pravo tjerati da ovo kažete kad to ne želite.

Koliko zarađujete

Znam puno parova koji nemaju pojma koliko im točno partner zarađuje i to je sasvim u redu.

Naravno, uvijek znate o kojoj se cifri radi barem otprilike, ali ne morate se ispovijedati u detalje koliko iznosi vaša plaća i što ćete si s njom ovaj mjesec točno priuštiti.

U redu je ovakve stvari dijeliti s partnerom ako međusobno dijelite troškove, ali ni onda nije potrebno iznositi računicu do zadnje lipe.

Povijest spolnih bolesti (koje ste izliječile!)

Ako ste trenutno zdrave i ne postoji baš nikakva opasnost po zdravlje vašeg partnera, onda se nemate zašto opravdavati za ono što se dogodilo prije njega, a što ste u potpunosti i do kraja riješile i izliječile.

Druga je stvar kad se radi o bolesti koju trenutno nosite, onda svog partnera definitivno morate obavijestiti jer to nisu stvari s kojima bismo se trebali igrati…

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 19:59 25.12.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr