Iz temelja

Vrijedi pokušati: Ovo je pet stvari koje će u potpunosti promijeniti vaš ljubavni život

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 08:58 13.11.2016 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Ne morate se odmah uhvatiti za svih pet već prvo poboljšajte one koji vam predstavljaju izazov

Zaljubljenost često brkamo s ljubavlju jer nam se sviđa taj entuzijastičan, opijajući osjećaj. Pritom zaboravljamo da ljubav nije samo trenutno stanje uma i tijela već nešto puno kompleksnije što se ne može tako lako objasniti.

Nitko ustvari ne zna što je to točno ljubav jer se ona ne da definirati. Ljubiti, odnosno voljeti, sugerira nešto dinamično, s namjerom i odgovornošću, baš kao glagol. Ako želite poboljšati svoj ljubavni život, važno je da se fokusirate na najvažnijih pet glagola, odnosno akcija.

Oni će vam pomoći čak i u drugim odnosima poput prijateljskih i obiteljskih. Ne morate se odmah uhvatiti za svih pet već prvo poboljšajte one koji vam predstavljaju izazov.

DATI

Davanje je sposobnost harmoniziranja s tuđim potrebama kako bi se ta osoba osjećala posebno, voljeno i važno. Ako stalno osjećate da ne dajete dovoljno, možda je to zato što nitko nikada nije shvaćao i branio vaše potrebe. Kada dajete, čini vam se da time ujedno i gubite.

Davati drugima pomoći će vam da se osjećate manje pod stresom jer će se u vama javiti osjećaj da imate, baš zato jer možete dati. Nije stvar u poklonima, oni nisu jedini pokazatelj pažnje i ljubavi, već u sitnim svakodnevnim stvarima poput masaže nakon napornog dana ili pažljivog slušanja što drugi ima za reći.

PRIMITI

Iako se čini lakše, primanje može biti jednako izazovno kao i davanje. Znate one ljude koji ne znaju primiti kompliment? To je vjerojatno zato jer teško vjeruju bilo kome tko im nešto daje bez ikakvih uvjeta i očekivanja.

Ako mislite da nešto nekom dugujete jer vam je dao poklon, kompliment ili pažnju, defintivno morate vježbati primanje. Odnos ne može biti poptuno iskren ako obje strane ne znaju primati, pogotovo ako je u pitanju zadovoljstvo.

UZETI

Muškarci su naučeni da uzmu ono što žele, često bez pitanja, a žene da se zadovolje bilo čime što dobiju. Zaista mislite da ovo može funkcionirati? Muškarac ponekad ne zna kako da vam ugodi pa nije na odmet usmjeriti ga k tome.

Osim na poslu, asertivnost vam može pomoći i u krevetu. Ona ne mora biti agresivna jer su to dva različita pojma. Prvi uključuje zdrav osjećaj za pravo koje imamo na nešto, a drugi je moć koju koristimo nad nekim da dobijemo nešto.

Kada se radi o seksualnom životu, možete uzeti što želite, samo ako to znate izvesti na lijep način. Ako, primjerice, želite da vaš muškarac uspori u seksu i da vas više dodiruje mazi i ljubi, recite mu: “Volim kada me tako dodiruješ, nemoj prestati”.

ODBITI

I muškarci i žene puno toga trpe u krevetu, ali i u vezi jer ne znaju reći ne. No, kako bi se osjećali slobodni da možete pristati na nešto, prvo vam je potreban siguran osjećaj da nešto možete i odbiti.

Trpjeti ono što vam ne paše, samo zato da ne biste povrijedili nečije osjećaje, nije dobar predznak za vezu. Jedan ključ za ugodan seksualni život jest reći ne na pravilan način, tako da ne zatvorite sva vrata. Na primjer: “Način na koji ovo radimo nije mi ugodan. Možda bi trebali probati nešto drugo.”

IGRATI

Svi smo mi u biti velika djeca, samo što je nekom ugodno pustiti dijete da se igra, a drugome nije. Za vezu je također važno da smo svoji, razigrani i pomalo glupi bez zadrške, a ne da u svakom trenutku moramo misliti jesmo li nešto pogrešno rekli ili napravili.

Od trenutka kada smo rođeni povezujemo se s drugim ljudima putem igre i zašto je onda tako teško igrati se i dalje? Tu ne mislimo na građenje kula u pijesku (dobro ej i to ako vas veseli) nego na slatke, simpatične, pomalo luckaste trenutke koje dijelite s vašim partnerom kao što je npr. pjevanje na ulici, škakljanje, borba jastucima i slično.

Zadovoljstvo i zainteresiranost u vezi održat ćete upravo dozom nestašnosti i nepredvidivosti. I velikom dozom svakodnevnog smijeha, naravno.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 08:58 13.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr