Samo ljubav ❤

Ovaj kratkometražni animirani film nas je uspio rasplakati u malo više od četiri minute. Morate ga pogledati

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 05.08.2017 / Rubrika:
Foto: screenshot/youtube
0

Da, definitivno biste trebali pripremiti maramice prije nego ga pogledate…

Kratkometražni animirani film In a Heartbeat, kreatora Betha Davida i Estebana Brava, traje svega četiri minute (okej, možda mrvicu dulje) i, vjerujte nam, to će biti sasvim dovoljno da vas rasplače. Stoga, prije nego ga krenete gledati, pripremite maramice, jer priča je apsolutno divna.

Naime, radnja ovog kratkog filma vrti se oko sramežljivog dječaka koji je preko ušiju zaljubljen u svog školskog kolegu, ali svoju ljubav mora držati u tajnosti, jer reakcije okoline na činjenicu da je zaljubljen u drugog dječaka, boji se, neće biti baš previše pozitivne. Tako se dječak bori sam sa sobom i svojom tajnom, sve dok mu srce doslovno ne iskoči iz tijela i počne, za njega, ganjati dečka njegovih snova.

Ovaj film nije samo vizualno prekrasno i kvalitetno napravljen, već nosi i dosta snažnu poruku: ‘Srce želi što srce želi’ i protiv toga se ne bismo smjeli boriti niti mu se odupirati, bez obzira na to što drugi mislili o našim odlukama. LGBTQ zajednica ponosna je na ovaj film, ali on za njih isto tako predstavlja nadu, jer će ih, nakon ovog filma, možda prihvatiti još barem nekoliko ljudi, i to je sasvim okej… Jer, i LGBTQ ljubav je ljubav. Samo ljubav.

Više od 17 milijuna pregleda na YouTube-u u svega nekoliko dana

Bravo i David ovaj su film napravili kao završni rad na Ringling fakultetu za umjetnost i dizajn, a u vrlo kratkom roku njihov je dirljiv uradak primio pohvale sa svih strana te je također ušao u krug nominiranih na ovogodišnjem Animation Shorts Film Festivalu te LGBTQ Shorts Film Festivalu, piše Pop Sugar. Bravo dečki – jer ova najjednostavnija poruka nas je sve dirnula na najmoćniji mogući način.

I da, film je na YouTube-u objavljen prije svega nekoliko dana, a već je uspio skupiti više od 17 milijuna pregleda i mnogo, mnogo pozitivnih reakcija i komentara. ❤

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 05.08.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Ispovijest

‘Izgubila sam zaručnika tijekom putovanja na Tajlandu, a par dana nakon i naše nerođeno dijete’

Shannon Leone Fowler spistateljica je i biologinja iz Kalifornije. Kao vrlo mlada izgubila je supruga tijekom putovanja na Tajlandu, ubila ga je kubomeduza. Nekoliko dana prije toga su se zaručili, a kasnije je saznala da je u to vrijeme bila i trudna. Tijekom tih stresom, šokom i tugom obilježenih dana, pobacila je i izgubila dijete. Kasnije je o svemu napisala knjigu, a ovo je jedan dio njene priče

Povratak na Net.hr