Potrudite se

Osam ključnih faktora zdravih veza: Seks je možda na prvom mjestu, ali iz jako dobrog razloga

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 21:15 14.02.2017 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Svaki zdrav odnos temelji se na nekoliko ključnih točaka

Savršena veza ne postoji i njoj nikako ne bismo trebali težiti, ali bismo trebali težiti odnosu punom poštovanja, razumijevanja, ljubavi i kompromisa.

Mnogi kompromis jako često zamjenjuju s kompromitiranjem, odnosno pristajanjem na nešto što ih ne zadovoljava i ne uklapa se u njihove minimalne zahtjeve u vezi. Kako ne bi došlo upravo do kompromitiranja, evo kako ćete razviti i zadržati zdrav i sretan odnos s partnerom.

1. Seksajte se

Možda je čudno što je seks na prvom mjestu, ali bez dobrog seksa nema ni dobre veze. Možemo se tješiti da on nije najvažniji i da bismo se trebali koncentrirati i na ostale aspekte veze, no on je itekako dio zdravog odnosa.

Ako ga nema ili nije zadovoljavajući, to može stvoriti jaz između partnera, zato i na njemu treba konstantno raditi i osvježavati ga.

2. Budite znatiželjni

Sretni parovi su oni koji stalno pitaju pitanja i sve ih zanima vezano uz onog drugog. Znatiželjni su i otvoreni za nove stvari, situacije, putovanja, aktivnosti. Novine drže vezu zanimljivom tako da nikada ne pada u rutinu i postaje dosadna.

3. Budite otvoreni

Razgovarajte, diskutirajte, dijelite mišljenje čak i kada se ne slažete. Naravno da se ne možete u svemu slagati, ali to ne znači da ne trebate cijelo vrijeme šutjeti. Isto tako, ne postoje parovi koji se nikada nisu posvađali. Ako vam to tvrde, sigurno lažu.

4. Isključite se

Ugasite mobitel, tv, računalo i nemojte dopustiti da tehnologija i mediji preuzmu kontrolu u vašem odnosu. Isto vrijedi i za video-igrice zbog kojih se prekidaju mnoge veze jer jedna strana više ne može trpjeti da druga vrijeme provodi igrajući World of Warcraft umjesto da se druži s partnerom.

5. Stvorite vrijeme

Važno je imati i vrijeme za partnera i vrijeme za sebe. Previše provedenog vremena zajedno može dovesti do toga da se jedna strana u vezi osjeća kao da gubi svoj identitet, svoju individualnost. Biti u vezi ne znači biti priljepak koji nema život osim partnera.

6. Ne očekujte od partnera da riješi vaše probleme

Svatko od nas se bori s različitim stvarima. Na neke od njih možemo utjecati, a na neke ne, odnosno neke možemo riješiti, a neke jednostavno trebamo pustiti. Naravno da će vam partner pružiti bezrezervnu podrušku, ali nije se dobro primarno oslanjati na njega već na sebe.

Sa sobom ste 24 sata dnevno, ni s kim drugim, zato upravo sa sobom trebate imati najbolji odnos.

7. Radite na sebi i vezi

Zdravi parovi konstantno rade i na sebi i na vezi, odnosno trude se biti boljim osobama. Ovo se ne odnosi samo na karakter nego i na brigu o svom izgledu. Ne dopustite da vas rutina pojede jer ona ne dopušta napredak.

8. Pronađite svoj faktor sreće

Svaka osoba zadovoljna sobom zna da njegov partner nije odgovaran za njihovu sreću. Naravno da vas partner usrećuje, ali ako od njega stalno očekuje da će vam ispuniti prazninu, nećete biti sretni ni s njim ni bez njega.

Sreća nije cilj već način života i ona uvijek počinje i završava jedino u vama samima.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 21:15 14.02.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr