ŠTO AKO...

O ovom scenariju fantazira čak 53 posto žena u vezama

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 20:00 14.10.2016 / Rubrika:
0

Istraživanje koje je provela ekipa magazina Women’s Health pokazalo je zanimljive rezultate

Naime, iz Women’s Healtha su proveli anketu na više od 1400 žena i muškaraca kako bi dobili uvid u to oko kojih se tema parovi danas najčešće svađaju.

A najzanimljiviji rezultat dobiven ovim manjim istraživanjem jest da čak 53 posto žena u vezama razmišlja o tome kako bi bilo kad bi prekinule s partnerom, dok 44 posto muškaraca nikad nije pomislilo na tu mogućnost.

Fantazijama se bore s problemima


Ovi rezultati pokazuju kako većina ispitanih žena fantazira o mogućnosti prekida s partnerom iz razloga što u vezi nisu zadovoljene sve njihove potrebe ili su pak jednostavno generalno nezadovoljne odnosom. No stručnjaci tvrde kako se neke žene takvim fantazijama bore s problemima u vezi.

‘Što bi bilo kad bi bilo’

Moguće je da im zamišljanje ovakvih scenarija pomaže u pronalasku rješenja problema, a krivac za ovakve primisli mogla bi biti naša kultura, u kojoj je mentalitet “što bi bilo kad bi bilo” itekako izražen.

Većina nas voli zamišljati kako bi naš život izgledao da smo donijeli neke drugačije odluke, a moto “Nećeš znati ako ne probaš” navodi nas da razmišljamo o fantazijama poput ove.

Dejtanje se promijenilo

Promijenio se i način na koji se ljudi upoznaju, a u svijetu Tindera, gdje svakodnevno pronalazimo nebrojeno mnogo potencijalnih partnera ili partnerica, pojedinci ne mogu odoljeti svim tim različitim mogućnostima. Zbog čega teško ulaze u ozbiljnije veze i teško iste održavaju.

Živimo u potpuno drugačijem vremenu

Također, u današnjem je svijetu uvijek dobro imati nešto novo i svježe – bilo da se radi o odjeći, mobitelima ili partnerima te nam se to nameće sa svih strana. Koliko god suludo zvučalo.

I ne govore starije generacije uzalud da su oni “živjeli u vremenima kad su se stvari popravljale, a ne bacale”, dok mi živimo u nekom apsolutno drugom svijetu. Tako da ovi rezultati naposljetku možda i nisu toliko iznenađujući.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 20:00 14.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Ispovijest

‘Izgubila sam zaručnika tijekom putovanja na Tajlandu, a par dana nakon i naše nerođeno dijete’

Shannon Leone Fowler spistateljica je i biologinja iz Kalifornije. Kao vrlo mlada izgubila je supruga tijekom putovanja na Tajlandu, ubila ga je kubomeduza. Nekoliko dana prije toga su se zaručili, a kasnije je saznala da je u to vrijeme bila i trudna. Tijekom tih stresom, šokom i tugom obilježenih dana, pobacila je i izgubila dijete. Kasnije je o svemu napisala knjigu, a ovo je jedan dio njene priče

Povratak na Net.hr