Tko bi rekao

Novo istraživanje je pokazalo kako su žene sretnije same nego u vezi, a evo i zašto

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 15.11.2017 / Rubrika:
Foto: Evonne/flickr
0

Neko vrlo zanimljivo istraživanje, što kažeš?

Ako misliš da su žene u vezama nužno i sretnije, varaš se. Kako tvrdi istraživanje, žene koje su same ipak više uživaju i osjećaju se bolje. Odnosno, solo žene prolaze mnogo bolje od solo muškaraca.

Razlike su očite

Istraživanje je proveo Mintel, tvrtka zadužena za istraživanje tržišta. Oko 61 posto žena samaca je zadovoljno svojim statusom veze, dok je samo 49 posto muškaraca koji su sami reklo isto. Istraživanje je također pokazalo kako čak 75 posto žena nije tražilo vezu prethodne godine, dok je isto potvrdilo i 65 posto muškaraca.

Profesorica Emily Grundy na Sveučilištu Essex misli kako se vjerojatno radi o tome da žene mnogo više ulažu u sve svoje veze, u usporedbi s muškarcima. Isto tako, većina će žena koje nisu u vezi imati veći krug prijateljica i bolji društveni život nego muškarci samci. “Postoje i vjerovanja kako žene koje nisu u vezi više vremena provode na društvene aktivnosti i imaju više prijateljica od žena koje su u vezi. S muškarcima je nešto obrnuto. Oni koji su sami će imati i manje prijatelja, kao i aktivnosti”, rekla je Emily.

Izvor: Her

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 15.11.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr