Druge stvari su važnije

Novac, tuđe mišljenje, hobiji: Ovih osam stvari nije toliko presudno za sretnu i zdravu vezu s partnerom

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 21:25 19.02.2017 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Ipak nije dobro biti previše izbirljiv

Jedna od najvažnijih odluka u životu zasigurno je biranje životnog suputnika (ako ga želite, naravno). Iako smo već odavno shvatili da se suprotnosti nužno ne privlače i da se s partnerom ipak moramo slagati u najvažnijim životnim pitanjima, neke osobine prema mišljenju znanstvenika nisu toliko ključne za dobru vezu.

Evo nekih od njih:

1. Partner se uklapa u ‘vaš tip osobe’

Mogli bismo reći da se svakome sviđa određeni tip osobe, ali zaista je krivo odustati od nekoga jer se ne uklapa u vašu sliku savršenog partnera. Izgled se vremenom ionako mijenja, ali ono što je u glavi je važnije.

2. Dijelite iste interese i hobije

Svakako je plus ako vi i vaš partner uživate u istim filmovima i volite istu glazbu, ali isto nije presudno da veza bude uspješna. Zajedničke vrijednosti koje se tiču financija, predanosti i osnivanja obitelji su važnije od hobija i provođenja slobodnog vremena.

3. Nikada se ne svađate

Nemojte se zavaravati da se sretni parovi nikada ne svađaju. Ni oni nisu imuni na malo žešće rasprave i prepirke, ali znaju se ponašati kada dođe do svađe. Svađa bi trebala voditi do rješenja problema, a ne do dokazivanja tko je u pravu. Ako oboje uspijevate pokazati poštovanje i kada ste ljuti, to čini vašu vezu čvršćom nego što mislite.

4. Imate istu razinu obrazovanja

Ozbiljno se ograničavate ako se družite samo s ljudima iste ili slične razine obrazovanja kao i vi. Inteligencija i pamet nema veze s fakultetskom diplomom već sposobnost uključivanja u stimulativan i zanimljiv razgovor.

5. Uvijek se možete osloniti na partnera da vas zabavlja

Naravno da je lijepo zabavljati se s partnerom, ali on ne bi trebao biti vaš jedini izvor uzbuđenja. Njegov posao nije da vas zabavlja i riješi vas dosade i to ne trebate niti očekivati jer ćete samo biti nesretni. Nađite neki hobi, posvetite se i prijateljima i stvarima koje ste oduvijek htjeli.

6. Seksualna kemija mora biti prisutna

Uzajamna privlačnost je jednako važan faktor dobre veze kao i sve ostalo, ali seksualna želja s godinama varira. I to je u redu sve dok ste oboje spremni raditi na romantici.

7. Oboje ste financijski sigurni

Financijska sigurnost i slične potrošačke navike smanjit će tjeskobu oko plaćanja računa. Međutim, gomilanje bogatstva ne garantira sreću i ispunjenje u partnerskom odnosu.

8. Vaši prijatelji i obitelj simpatiziraju vašeg partnera

Sigurno da želite da vaš unutarnji krug ljudi podržava vašu vezu i ima dobro mišljenje o vašem izabraniku, ali to nije nužno. Ipak ste vi u vezi s njim, a ne vaša obitelj niti prijatelji. Ako se ne radi o ekstremnoj, nezdravoj vezi gdje ste psihički ili fizički zlostavljani, ne opterećujte se tuđim mišljenjem.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 21:25 19.02.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Ispovijest

‘Zbog seksa na radnom mjestu gotovo sam izgubila posao, ali nikad nisam požalila zbog toga’

"Počeli smo se ljubiti, što je ubrzo preraslo u pipkanje, a zatim sam mu otkopčala hlače i spustila se na koljena. Bili smo ondje gdje i trebamo biti iz čisto poslovnih razloga, tako da smo pomislili kako nikome nećemo nedostajati ako nas ne bude nekoliko minuta dulje. Ja sam bila za, a uzbuđivala me i ta mala doza opasnosti. Nekoliko trenutaka nakon čula sam kako se otvaraju ulazna vrata"

Povratak na Net.hr