Oštro, ali prilično istinito...

‘Ne, ne šalje ti pomiješane signale. Jednostavno mu nije nimalo stalo do tebe…’

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 21.09.2017 / Rubrika:
Foto: Vincent Albanese / flickr
0

‘Da mu je imalo stalo, potrudio bi se da se ti osjećaš vrijednom. Prekrasnom. Sigurnom. Voljenom. Jasno bi ti i glasno rekao da ne ide nigdje. I da je posve ozbiljan kad je u pitanju veza s tobom’

“Prestani se truditi razmišljati o tome što se točno događa kad on nakon desetak dana dopisivanja odluči u potpunosti nestati na otprilike deset punih dana. Nemoj se toliko truditi analizirati one poruke od svega jedne riječi koje ti šalje kad se napije. Prestani samu sebe zamarati razmišljanjem o tome što je točno mislio kad je rekao da želi da ‘stvari između vas ostanu casual’ jer trenutno stvarno nije spreman za ozbiljniju vezu.

Ne, ne šalje ti pomiješane signale time što ti jedan dan pošalje poruku, a zatim te sljedeći dan ignorira. On svoje osjećaje prilično jasno iskazuje. I istina je da mu zapravo uopće nije stalo do tebe. Da mu je imalo stalo, onda ti ne bi neprestano iščekivala da ti se mobitel oglasi jer ti je napokon poslao poruku, koja na kraju nikad ne stigne. Da mu je stalo, ne bi ti bili potrebni sati i sati da smisliš savršen odgovor na njegovu poruku, jer znaš da će ti odgovoriti jedino ako ti njemu odgovoriš na točno određeni način. Ne bi ti bila naporna činjenica što uvijek nekako uspije naći vremena za objaviti nešto na snapchatu – i lajkati ti fotografije na Instagramu – ali nema baš uvijek vremena za razgovor s tobom.

Da mu je imalo stalo do tebe, ti ne bi bila ovoliko zbunjena. Ne bi slala screenshotove vaših razgovora prijateljicama, ispitujući ih što je točno mislio onom šalom koju je napisao. Ne bi im imala potrebu objašnjavati vašu trenutačnu situaciju kad se nađete na večeri, jer nikako ne možeš shvatiti što on točno osjeća prema tebi, zbog čega tražiš mišljenje nekoga sa strane.

Ne bi ti inicirala apsolutno svaki vaš razgovor i planirala apsolutno svaki vaš zajednički izlazak

Da mu je imalo stalo do tebe, ne bi se trebala toliko vraški truditi. Ne bi ti bila ta koja inicira apsolutno svaki vaš razgovor i planira apsolutno svaki vaš zajednički izlazak. Ne bi neprestano osjećala pritisak da se moraš ponašati najbolje i najpristojnije na svijetu, da uvijek moraš biti savršeno dotjerana i flertati s njim – sve kako bi ga impresionirala. Ne bi poduzimala toliko mnogo, da bi zauzvrat dobila toliko neopisivo malo…

Da mu je imalo stalo do tebe, ne bi prolazila kroz toliko nagle promjene raspoloženja (zbog njega). Ne bi ti se događalo da se jedan dan smiješ od uha do uha i osjećaš najbolje na svijetu, a zatim se sljedeći dan boriš sama sa sobom i vlastitim suzama zaključana u spavaćoj sobi, jer misliš da nisi dovoljno dobra za njega. Da mu je imalo stalo do tebe, znala bi to, zato što bi se ustvari potrudio. Odgovorio bi ti na svaku poruku. Pozvao bi te na spoj. Održao bi obećanja koja ti je dao. Imao bi poštovanja prema tebi. Bila bi mu prioritet.

Dobivala bi nazad isto toliko koliko i daješ, ljubav ne bi bila ovako jednostrana

Da mu je imalo stalo do tebe, nikad ne bi dvojila što zapravo osjeća prema tebi. Nikad ti na pamet ne bi palo da bi te mogao ostaviti zbog neke druge djevojke. Nikad ne bi brinula oko toga koliko će ovo između vas ustvari trajati. Vjerovala bi mu i baš bi ti uvijek bilo savršeno ugodno u njegovoj blizini.

Da mu je imalo stalo, potrudio bi se da se ti osjećaš vrijednom. Prekrasnom. Sigurnom. Voljenom. Jasno bi ti i glasno rekao da ne ide nigdje. I da je posve ozbiljan kad je u pitanju veza s tobom.

Da mu je imalo stalo, dobivala bi nazad isto toliko koliko i daješ. Ljubav ne bi bila jednostrana, kao što je jednostrano ovo što trenutno imaš…”

Izvor: Tought Catalog

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 21.09.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr