STVAR EGA

Nažalost, znanost je potvrdila da muškarci češće pričaju da žele inteligentnu partnericu nego što to zaista misle

Piše: Žena Net / Vrijeme: 11:23 20.07.2016 / Rubrika:
Foto: Thinkstock
0

Muškarci govore da žele pametnu ženu, ali, nažalost, to je točno samo dok pričaju u teoriji

Dva američka sveučilišta odlučila su provesti opsežno istraživanje na temu muško-ženskih odnosa i odgovoriti na vječno pitanje – vole li muškarci pametne žene.

Tijekom preliminarne ankete 86 posto muškarca izjavilo je kako vole pametne žene i da im ne bi bio problem biti sa ženom koja je pametnija od njih. Nakon toga podvrgnuti su raznim eksperimentima u kojima su njihove tvrdnje testirane kako bi se otkrilo jesu li bili iskreni.

Štite svoj ego

Stručnjaci su simulirali testove inteligencije tijekom kojih su ispitanike udružili s privlačnim ženama koje su na testu imala bolje i lošije rezultate od njih.

Iako su na početku eksperimenta pokazali interes za svojom ‘pametnijom’ partnericom, nakon saznanja da je bila bolja na testu pokušali su se fizički distancirati od nje i čak su je ocijenili kao manje privlačnom i poželjnom od žene koja je imala lošije rezultate.

Istraživači su naposlijetku došli do sljedećeg zaključka: muškarci su bili zainteresirani za upoznavanje pametne žene u trenutku kad je to bila samo hipotetska ideja. Kada su se uistinu morali družiti s njom, povlačili su se u sebe, osjećali manje sigurno i muževno.

Postoje uvjeti pod kojima potreba za samo-zaštitom prevagne pred kvalitetama partnerice koje se sa distance čine privlačnima, zaključili su. U prijevodu, muškarci koji odbiju pametnu ženu samo štite svoj krhki ego.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 11:23 20.07.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Ispovijest

‘Zbog seksa na radnom mjestu gotovo sam izgubila posao, ali nikad nisam požalila zbog toga’

"Počeli smo se ljubiti, što je ubrzo preraslo u pipkanje, a zatim sam mu otkopčala hlače i spustila se na koljena. Bili smo ondje gdje i trebamo biti iz čisto poslovnih razloga, tako da smo pomislili kako nikome nećemo nedostajati ako nas ne bude nekoliko minuta dulje. Ja sam bila za, a uzbuđivala me i ta mala doza opasnosti. Nekoliko trenutaka nakon čula sam kako se otvaraju ulazna vrata"

Povratak na Net.hr