Samo mirno

Nadmetanje za njegovu ljubav: Zašto je tako teško imati dobar odnos sa svekrvom?

Piše: Vanda Poljak / Vrijeme: 11:00 26.11.2016 / Rubrika:
0

Sasvim je prirodno da se žena bori za ljubav svog muškarca, no stvari se kompliciraju kad su u ljubav uplete i svekrva…

Jedno je istraživanje pokazalo kako su majke mnogo zabrinutije kad je njihov sin pred vjenčanjem nego kad im se udaje kćer. Tu napetost osjećaju i buduće supruge, a nekad to zna otići toliko daleko da se postavljaju ultimatumi.

Što kaže istraživanje?

U istraživanju je sudjelovalo 89 majki koje su otkrile svoje najveće brige – najviše ih plaši da ih sin više neće često posjećivati nakon vjenčanja i da će ih nova supruga promijeniti. Osjećaj konkurencije između snahe i svekrve objašnjava činjenica da se obje žene nadmeću za pažnju jednog muškarca. Zbog toga najčešće imaju zategnut odnos i ne znaju kako se ponašati jedna prema drugoj, piše Daily Mail.

Što je s muškarcem u ovoj priči?

svekrva ilustracija

Kad se njegova majka i supruga svađaju, prvi instinkt muškarca je da se ‘sakrije’. Ipak, trebao bi posredovati u odnosu između supruge i majke i staviti svoju ženu na prvo mjesto.

Kako popraviti stvari?

S druge strane, ženama se savjetuje da minimiziraju negativne osjećaje i uključe svekrvu u obiteljska događanja. To najbolje mogu postići organiziranjem obiteljskih večera ili slanjem fotografija unuka.

Slične rezultate pokazalo je i istraživanje iz 2008. godine koje je provelo Sveučilište Cambridge, a koje je pokazalo da 60 posto žena osjeća napetost u odnosu sa svekrvom, dok samo 15 posto muškaraca osjećaju napetost u odnosu sa svojim puncem.

Piše: Vanda Poljak / Vrijeme: 11:00 26.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Ispovijest

‘Zbog seksa na radnom mjestu gotovo sam izgubila posao, ali nikad nisam požalila zbog toga’

"Počeli smo se ljubiti, što je ubrzo preraslo u pipkanje, a zatim sam mu otkopčala hlače i spustila se na koljena. Bili smo ondje gdje i trebamo biti iz čisto poslovnih razloga, tako da smo pomislili kako nikome nećemo nedostajati ako nas ne bude nekoliko minuta dulje. Ja sam bila za, a uzbuđivala me i ta mala doza opasnosti. Nekoliko trenutaka nakon čula sam kako se otvaraju ulazna vrata"

Povratak na Net.hr