Sudbina?

Možda se odljubljujete od partnera, a da ni ne znate: Ovih pet rečenica upućuje na to da je kraj vrlo blizu

Piše: Žena Net / Vrijeme: 11:00 04.08.2017 / Rubrika:
Foto: Thinkstock
0

Da, vi imate povijest i možda se dogodi da se ponovo zaljubite u partnera, ali ako ne ide, ne ide

Svi znamo da zaljubljenost u nekoga ne traje zauvijek već se diže na jednu novu razinu koju možemo nazvati ljubav, odnosno spoj poštovanja, uvažavanja, podrške, nježnosti, strasti i ljubaznosti. No, koliko god zaljubljivanje bilo poput nagle lavine, istim intenzitetom možemo se i odljubiti od partnera.

S obzirom da ovog drugog često niti nismo svjesni, a pronađete li se u ovim rečenicama, to je siguran znak da više i niste toliko entuzijastični u vezi vašeg odnosa:

1.”Stvarno se nadam da neće htjeti provesti ovaj vikend sa mnom.”

Kada više niste zaljubljeni u nekoga, osjećate se kao da vam treba prostora. Puno prostora jer jednostavno bježite od njih. Najbolji scenarij vam predstavlja da se uputite negdje sami sa sobom, a to može biti teško izvedivo kada partner još uvijek očekuje da putujete zajedno.

2.”Trebala bih ga voljeti kada me voli.”

Ono što zaboravljamo jest to da je ljubav svuda oko nas i postoji bez obzira što nije uzvraćena. Ako se odljubljujete od partnera, a on vas još uvijek voli, vjerojatno upravo sad osjećate veliku krivnju. Sve što trebate jest pronaći način kako se osloboditi osjećaja obveze prema njemu. Jer ima li smisla ostajati u vezi zbog nekakve dužnosti ili sažaljenja?

3. “Ne želim biti s njim, ali ne želim ga povrijediti.”

Naravno da želite izbjeći da se vaš partner osjeća kao g**no, ali to nije razlog za ostanak u vezi koja, očito, nema budućnost.

4. “Voljela sam ga.”

Vjerojatno ste već sto puta razmišljali o danu kada ste se upoznali i svim onim divnim trenucima povezivanja i nježnosti kako biste dozvali osjećaj zaljubljenosti koji je, blago rečeno, zamro. Da, vi imate povijest i možda se dogodi da se ponovo zaljubite u partnera, ali ako ne ide, ne ide. Stalno prisjećanje na prošle trenutke odvajanje čini još bolnijim i za vas i za njega.

5. “Ma nije to ništa. Bezveze se uzbuđujem jer mi očito fali drame u životu!”

Da, neki ljudi ne mogu bez svađa, prepirki, intriga i različitih drama u životu jer im je jednostavno dosadno. Poticanje svađa znači da stvarno nešto ne valja u vašem odnosu i želite da vas se primijeti; to je vapaj za pomoć. Sve u svemu, bolje biti što iskreniji što prije, tako da oboje možete krenuti dalje. Da, bolno je, jako, ali je potrebno zbog vaše, ali i njegove sreće.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 11:00 04.08.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Ispovijest

‘Izgubila sam zaručnika tijekom putovanja na Tajlandu, a par dana nakon i naše nerođeno dijete’

Shannon Leone Fowler spistateljica je i biologinja iz Kalifornije. Kao vrlo mlada izgubila je supruga tijekom putovanja na Tajlandu, ubila ga je kubomeduza. Nekoliko dana prije toga su se zaručili, a kasnije je saznala da je u to vrijeme bila i trudna. Tijekom tih stresom, šokom i tugom obilježenih dana, pobacila je i izgubila dijete. Kasnije je o svemu napisala knjigu, a ovo je jedan dio njene priče

Povratak na Net.hr