Grozno i tužno

‘Moja se najbolja prijateljica udala za muškarca koji me silovao. Ona ni danas ne vjeruje da se to zaista dogodilo’

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 04.01.2018 / Rubrika:
Foto: brides / instagram
0

Doživjela je neopisivu traumu, a zatim je izgubila i dečka i svoju dotad najbolju prijateljicu…

Jedna je djevojka doživjela iskustvo kakvo ni jedna jedina osoba nikada u životu ne želi doživjeti – naime, silovao ju je zaručnik njene najbolje prijateljice April, a zatim ta ista prijateljica nije htjela povjerovati u njenu priču, optužila je da laže i svejedno nastavila s vjenčanjem kao da se apsolutno ništa nije dogodilo, piše Marie Claire.

Sve je trebalo izgledati prilično bajkovito – April je mjesecima čekala da napokon stigne njen najsretniji dan u životu i da se uda za svog zaručnika, Daniela Howarda, a njena najbolja prijateljica veselila se što će ga moći provesti s njom i veseliti se početku ostatka njenog života. Ali večer prije sve se potpuno preokrenulo…

S obzirom da joj je trebala pomoć oko svih onih posljednjih sitnica, djevojka, koja je željela ostati anonimna, odlučila je prespavati u kući April i njena zaručnika Daniela, kako bi ujutro stigli srediti sve što je još bilo potrebno. No, dok je April spavala, Daniel je izašao iz kreveta i iz njihove sobe i otišao u sobu u kojoj je spavala njena prijateljica… Ondje ju je napao i silovao.

‘Odmah sam joj rekla što se dogodilo jer sam je htjela zaštititi’

Djevojka je odmah nakon toga otišla u bolnicu, a zatim je napad prijavila i policiji, no ono čemu se nikako nije nadala bilo je to da joj njena najbolja prijateljica na kraju neće povjerovati. “Odmah sam joj rekla što se dogodilo jer sam je htjela zaštititi”, ispričala je djevojka za Mirror. “Nisam si mogla dopustiti da bezbrižno stojim u crkvi na dan njena vjenčanja znajući što se dogodilo i što će se vjerojatno dogoditi ponovno.”

No, April je ostala na strani svog zaručnika, koji je tvrdio kako njena prijateljica izmišlja i laže samo zato što je ljubomorna na njihovu vezu. Optužio je djevojku da je iskoristila seks igračku koju je pronašla u ladici sobe za goste te da je dokaze sama podmetnula i izmislila cijelu priču. Čak ni činjenica da je njegova sperma pronađena u tijelu žrtve nije ga spriječila da nastavi sa svojom verzijom priče, pa je rekao kako je do toga vjerojatno došlo zato što je on istu tu igračku koristio nekoliko tjedana ranije te je i dalje odbijao priznati da ju je silovao.

Daniel je osuđen na sedam godina zatvora

April i Daniel nisu odgodili vjenčanje i vjenčali su se samo tri tjedna prije nego li je bilo zakazano suđenje, a April je čitavo to vrijeme odbijala povjerovati u priču svoje prijateljice. Nakon što je suđenje stiglo, Daniel je proglašen krivim te je osuđen na sedam godina zatvora, a sudac Andrew Sutcliffe je prilikom suđenja rekao sljedeće: “Unatoč velikom broju konkretnih DNK dokaza koji dokazuju suprotno, vi ste nastavili poricati da je do tog događaja ikada došlo. Ovaj vaš pokušaj da ponizite žrtvu još dodatno povećava zlo koje ste joj već nanijeli.”

Najtužnije u cijeloj ovoj priči također je i to da je djevojka, osim užasne traume koju je proživjela te noći, traumu doživjela i nakon toga – izgubivši najbolju prijateljicu, kao i dečka s kojim je u to vrijeme tek počela izlaziti, a koji je samo nekoliko mjeseci nakon njihova prekida počinio samoubojstvo.

“Osjećao se odgovornim za sve što mi se dogodilo, te je večeri imao isključen mobitel. Nisam nikako mogla doći do njega. I on si to nikako nije mogao oprostiti”, ispričala je djevojka, kojoj je nakon svega dijagnosticiran i posttraumatski stresni poremećaj.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 04.01.2018 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr