Za sve slomljene duše

Jedna djevojka je otkrila kako se zaista osjećala kad ju je prevario onaj kojeg je istinski voljela

Piše: Žena Net / Vrijeme: 10:00 07.09.2017 / Rubrika:
Foto: Thinkstock
0

‘Možda se možete promijeniti, ali zašto uopće stavljate onoga koga volite u takav položaj?’

“Varanje je jedna od najgorih (ponavljam, najgorih) stvari koju možete nekome učiniti. Vama je to možda samo igra, ali za njih to može značiti puno više. Bez obzira radite li to da popunite prazninu ili samo zbog uzbuđenja, prouzročavate veću štetu od samog povrjeđivanja. Možda niste svjesni posljedica vaših postupaka, ali s gledišta nekog tko je bio prevaren, to će uvijek biti podsjetnik upravo njima, uvijek će ih to progoniti. Prevara je sve u jednom – slamanje srca, ljutnja, bijes, žaljenje, tjekoba i sramota.

Kada varate, govorite toj osobi da nije dovoljno dobra za vas, da ju ne volite. Možda se možete promijeniti, ali zašto uopće stavljate onoga koga volite u takav položaj? Da posumnjaju u vlastito ja i dovedu u pitanje sve što su mislili da znaju o vama? Njihovo povjerenje je od toga trenutka potpuno izgubljeno…

“Jesam li učinila nešto krivo?”

“Što sam mogla napraviti da to spriječim?”

“Zašto se to uopće dogodilo?”

“Nisam li dovoljno dobra?”

“Zašto si to napravio?”

To su pitanja koja se prevarena strana uvijek iznova pita…

Bit će paranoična, ali ne možete joj to uzeti za zlo

Ne varaš onog koga voliš. Točka. Prevarena će osoba od tog trenutka imati strah od emocija. Podignut će zid jer ne želi ponovno biti povrijeđena na taj način…svijet joj se ruši i zna da se takve stvari događaju, ali ne njoj. Svi to vidimo u filmovima, ali film je film, a život je život.

Od tada ne pušta bilo koga u srce, a kada i pusti, uvijek je na oprezu. Bit će paranoična, ali ne možete joj to uzeti za zlo. Čak i kada uđe u novu vezu, puna je emocionalnog tereta kojeg vuče iz prošle, bila ona toga svjesna ili ne. I tu se ne može ništa. Uvijek će sumnjati, ali ne osuđujte je…samo se boji da će joj se opet dogoditi isto. Ne, ne može opet prolaziti kroz to.

Željet će ponovno vjerovati, ali bit će teško. Morat će ponovno naučiti kako biti u redu sama sa sobom. Čak i ako dođe do zaključka da je njezin bivši partner loša osoba, neprestano će se bojati da svaki budući partner ne bude napravio isto. Čestitam, sada ste emocionalna olupina i u vama je nastanjen kaos i ne možete prestati razmišljati koliko ste zapravo slomljeni.

Odanost bi trebala biti temelj svakog odnosa

Kada netko nekoga vara, kao da govori: “Ne volim te. Ne poštujem te i nije me briga za tebe. Nisam razmišljao o nama i kako će to utjecati na nas. Samo sam mislio na sebe.”

Jedna mu osoba nije više dovoljna? Zar ne bismo trebali naći samo jednu osobu koja je u našim očima vrijedna i biti uz nju u dobru i u zlu?

Kada volite vašeg partnera, znači da ga i poštujete. Barem bi tako trebalo biti. A ako ga varate, izdajete i sebe i njega. Nije li apsolutno očito da je odanost temelj svakog odnosa? Za to nam ne treba vodič, zar ne?

Zato vas molim, ostavite toga nekoga ako morate, ali nemojte varati ako ga volite. To je najgora vrsta štete koju možete napraviti onome tko vas voli.”

Izvor: Thought Catalog

Piše: Žena Net / Vrijeme: 10:00 07.09.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr