Hoćete probati?

Isprobajte ovaj test: Odgovorite na ova dva pitanja i pogledajte što vam govore o vašoj vezi

Piše: Žena Net / Vrijeme: 18:00 15.05.2017 / Rubrika:
Foto: Jacob Ammentorp Lund/thinkstock
0

Prilično zanimljivo

Svaka veza zahtjeva mnogo rada, truda, odricanja, kompromisa – jer nije ljubav jedino što je može održati na životu. A razgovor u cijeloj toj priči igra ogromnu ulogu i zato je o svemu i baš uvijek važno razgovarati i ne stavljati probleme po strani, nego ih rješavati na vrijeme.

A psihoterapeut Ken Page tvrdi kako bismo u vezi i sami sebi trebali postavljati pitanja. Točnije, dva određena pitanja čiji će nam odgovori mnogo toga reći i o nama samima, ali i o vezi u kojoj jesmo.

A pitanja glase:

Odgovorite za sebe, ali i onako kako mislite da bi vaš partner odgovorio

1. Što me u ovoj vezi najviše inspirira?

2. Što me u ovoj vezi najviše povrijeđuje?

A ova su pitanja vrlo važna zato što nam pokazuju koliko nam je zapravo stalo do odnosa koji gradimo. Bilo da je to odnos s prijateljem, prijateljicom ili partnerom i partnericom…

No, nemojte se fokusirati samo na velike geste, nego i na najmanje sitnice koje su vas u nekim vezama inspirirale ili vas i dalje inspiriraju. Što volite u vezi tog odnosa? Što želite i dalje? Čega se bojite? Jer, ističe, svi mi u dubini duše zapravo želimo biti voljeni i to je taj najranjiviji dio nas koji moramo otvoriti i sami sebi priznati.

A kad na ova pitanja odgovorite sami za sebe, pokušajte se staviti u poziciju partnera i odgovoriti onako kako mislite da bi on ili ona odgovorili. Usporedite zatim vaše odgovore. Što vam govore?

Izvor: Psychology Today

Piše: Žena Net / Vrijeme: 18:00 15.05.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr