Zanimljivo istraživanje

Dvojba je riješena: Otkriveno je li bolji seks na alkoholu ili travi

Stručnjaci sa Sveučilišta u New Yorku objavili su u časopisu Archives of Sexual Behavior istraživanje o tome je li seksualni odnos bolji nakon konzumacije trave ili alkohola

U istraživanju je sudjelovalo 12 muškaraca i 12 žena u dobi između 18 i 35 godina.

Iako ovako mali uzorak ne može ponuditi konačne odgovore na pitanje koja vrsta opijenosti dalje bolje rezultate uz manje rizike, američki znanstvenici smatraju kako ona može dati preliminarne uvide. Svi sudionici istraživanja iskusili su oba opojna sredstva.

Priznali su da su obje supstancije utjecale na izbor seksualnog partnera. No, alkohol je u tom smislu imao pretežno negativan utjecaj jer je spustio kriterije kako muškaraca, tako i žena. Autori navode da je najčešća pritužba sudionika bila da su se drugi dan probudili pored neke posve drukčije osobe ili da su na svjetlosti dana prvi put stvarno vidjeli partnera.

Seks pod utjecajem alkohola je rizičniji

 

Marihuana uglavnom nije snizila njihove standarde, no neki su izjavili da su svoje partnere u napušenom stanju ipak doživjeli privlačnijima. S druge strane, alkohol je uglavnom povećao samopouzdanje sudionika.

Većina sudionika opisala je seks pod utjecajem alkohola rizičnijim. Neki su izjavili da u pijanom stanju gotovo sve prolazi te da nema posebne zabrinutosti za posljedice u datom trenutku. To, među ostalim, uključuje nebrigu za kontracepciju, izostanak uočavanja da su kondomi ispali, gubitak svijesti i slično.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr