Prepoznajte ih

Deset znakova da je vaša veza jednostavno osuđena na propast i da joj nema pomoći

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 09:17 28.09.2016 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Neki nesretni brakovi postaju nasilni, a kada se to dogodi, više nema povratka

Mnogi se parovi izgube na putu pronalaženja prave iskrene ljubavi pa odnos najčešće propadne. Oko 50 posto prvih brakova završi razvodom, a 75-80 posto žena i muškaraca kojima je propao prvi brak ponovno ulaze u bračnu zajednicu.

Jed Diamond u svojoj knjizi “The Enlightened Marriage: The 5 Transformative Stages of Relationships and Why the Best is Still to Come” opisuje pet faza ljubavnog putovanja koje moramo proći da nađemo radosnu, sočnu, seksi, intimnu, uzbudljivu vezu.

Treća faza pod nazivom “Razočaranje i nekompatibilnost” najneshvaćenija je faza kod mnogih parova i bez mnogo truda i savjeta veze u ovom trenutku propadaju. Diamond napominje da mnogo brakova i veza može biti spašeno, no da nekima nažalost nema popravka.

Ovo je deset znakova koji upućuju na to da vašem odnosu nema spasa:

1. Ljubav je prerasla u mržnju

Osjećate li se nekada kao da biste najradije gurnuli partnera niz stube, a s druge strane ga ipak volite? U ovakvim situacijama čini se da ljubavi više nema i bolje je da se veza završi.

2. Krivnja i sram vladaju odnosom

Briga i poštovanje ključne su komponente dobrog braka. U problematičnim vezama partneri se često međusobno okrivljavaju i vrijeđaju.

3. Prisutno je fizičko i emocionalno nasilje

Neki nesretni brakovi postaju nasilni, a kada se to dogodi, više nema povratka.

4. Vi ste krivi za sve

Kada se pojave problemi, obje strane imaju ulogu u stvaranju problema i njegovu rješavanju. No, ako jedna osoba uvijek krivi drugu za apsolutno sve, to je pokazatelj da je veza zaglavila.

5. Izdaja

Često mislimo da su izdaje samo fizičke, odnosno seksualne prirode, no dosta su zastupljene i one emocionalne. Kada se ne osjećate sigurno i ne možete računati na partnera u fizičkom i emocionalnom smislu, možda je vrijeme za odlazak.

6. Odnos vas čini bolesnima

Nema veze u kojoj nema problema, no konstantan stres i svađe dovode do raznoraznih problema poput raka dojke i srčanih bolesti, što definitivno nije faktor dobrog odnosa.

7. Vi ili vaš partner tražite načine kako izbjeći onog drugog

Kada veza zapadne u krizu, ne želimo biti u blizini svojeg partnera pa ostajemo dulje na poslu, svugdje izlazimo bez njega i općenito nalazimo razloge da nismo kod kuće.

8. Najbolje od sebe dajete nekome drugome

Ne želimo više ulagati energiju u svoju vezu pa potpuno sebe dajemo u neki drugi odnos poput prijateljskog ili se pojačano družimo s obitelji.

9. Vi i vaš partner živite odvojenim životom

Odnos je možda netaknut na površini, ali vi stvarno živite odvojenim životom. Vaši interesi su na drugom mjestu, a veza s partnerom se pretvara u praznu ljušturu.

10. Oba partnera su izgubila nadu

Nitko se više ne trudi riješiti probleme i poboljšati odnos te je cijela veza hladna i pomalo mrtva. Jedan ili oba partnera čekaju pravo vrijeme za odlazak, a oboje su odustali od ljubavi.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 09:17 28.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr