Oho!

Bradati muškarci, čini se, imaju jednu jako važnu prednost: Stručnjaci kažu da su bolji partneri, evo zašto

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:00 07.12.2017 / Rubrika:
Foto: Unsplash
0

‘Baby face’ kod frajera je sladak, ali samo ako ga prekriva brada

Brade kod frajera uvijek su bile cool, ali unazad nekoliko godine doživjele su pravi procvat i nose se više no ikad. Osim što su takvi muškarci najčešće markantni, tajnoviti, muževni i seksi, čini se da bradonje imaju još jednu prednost.

Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Evolutionary Biology pod vodstvom Barnabyja Dixsona otkrilo je da se bradate frajere smatra materijalom za dugoročne odnose i to više nego one bez brade.

Nevjerojatni rezultati


Zašto je to tako? Brada simbolizira muževnost i ocrtava crte lica muškarca, a žene je smatraju privlačnom jer ne žele da je njihov muškarac previše ženskast, ali ni previše nalik ‘špiljskom čovjeku’. Ako k tome dodamo ideju da dlake na licu rastu zbog viška testosterona, a ovi hormoni označavaju zrelost, evo recepta za uspješnu vezu.

Nevjerojatno je da je svih 8.520 žena od isto toliko u istraživanju pokazalo sklonost bradatim muškarcima, bilo da su trebale ocijeniti njihovu atraktivnost ili jesu li materijal za dugoročan odnos.

Ali što ako voliš svježe obrijane frajere?

Istraživanje kaže kako ‘gola’ čeljust znači da muškarac ima tendenciju zakazati u vezi jer žene povezuju muževne značajke s nepouzdanim osobama.

Drugim riječima, brada može maskirati muževne crte lica koje obično smatramo materijalima za kratkotrajne odnose ili izbalansirati previše ženstvene crte lica u muškarca, a njih ne smatramo dovoljno ozbiljnima za neki dublji odnos.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:00 07.12.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Ispovijest

‘Izgubila sam zaručnika tijekom putovanja na Tajlandu, a par dana nakon i naše nerođeno dijete’

Shannon Leone Fowler spistateljica je i biologinja iz Kalifornije. Kao vrlo mlada izgubila je supruga tijekom putovanja na Tajlandu, ubila ga je kubomeduza. Nekoliko dana prije toga su se zaručili, a kasnije je saznala da je u to vrijeme bila i trudna. Tijekom tih stresom, šokom i tugom obilježenih dana, pobacila je i izgubila dijete. Kasnije je o svemu napisala knjigu, a ovo je jedan dio njene priče

Povratak na Net.hr