Zapravo je vrlo jednostavno

Ako želite imati sretnu vezu, kažu znanstvenici, njegujte ove dvije najvažnije osobine

Ljutnja se ne mora iskazati vrijeđanjem ako postoji mnogo zdraviji način za to

Jaki i dugotrajni odnosi zahtijevaju mnogo truda i vremena kao i sve ostalo u životu. Veza ne može biti uspješna ako samo jedna strana daje, a druga samo uzima.

Znanstvenici su nedavno otkrili kako su za sretnu vezu potrebna samo dva osnovna čimbenika koja bi svatko od nas trebao usvojiti – ljubaznost i velikodušnost.

Ljubaznost je najsnažnija karika

Nakon nekoliko desetljeća istraživanja različitih veza i odnosa parova, psiholozi JohnJulie Gottman su zaključili da je upravo ljubaznost, odnosno dobrota, najvažnija karika koja parove drži zajedno. Ova je osobina najvažniji čimbenik u braku uz, naravno, emocionalnu stabilnost.

Međutim, teško je biti miran i ljubazan kada smo usred svađe s partnerom, ali upravo je tada najvažnije da budete ljubazni prema svojoj boljoj polovici. Ispaljivanje otrovnih strelica prema partneru može nanijeti nepopravljivu štetu.

“Biti ljubazan ne znači da moramo ljutnju držati u sebi, nego da je možemo iskazati na zdraviji i pristojniji način. Umjesto da vrijeđate i omalovažavate partnera, objasnite mu zašto ste povrijeđeni i ljutiti”, savjetuje Julie.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr