Iskra još postoji

Ako niste sigurne da je vaš suprug još uvijek zaljubljen u vas, ovih 11 znakova očiti su dokaz (možda ih niste svjesne)

Piše: Žena Net / Vrijeme: 10:00 06.09.2017 / Rubrika:
Foto: Thinkstock
0

Nakon nekog vremena uzbuđenje odlazi u drugi plan, a nastupa ‘tiha’ ljubav

U dugogodišnjim vezama ili brakovima, vrlo je lako upasti u svakodnevnu rutinu jer je ono početno uzbuđenje nestalo. U nama se tada javlja milijun pitanja i stalno tražimo potvrde da nas suprug voli i da smo mu još privlačne i zanimljive.

Psiholog Stan Tatkin kaže kako se početnička zaluđenost drugom osobom može usporediti s ovisnikom o drogi: “Na početku svih uspješnih odnosa, stalno uzbuđenje oko nove ljubavi proizvodi puno dopamina, a taj je isti neurotransmiter stimuliran uzimanjem droge od strane ovisnika.”

Takozvana ‘tiha’ ljubav, napominje Tatkin, uzima mjesto uzbuđenju kada su partneri potpuno opušteni. Ovih jedanaest znakova su očiti dokaz da je vaš suprug ‘potiho’ zaljubljen u vas:

Zna da ne volite prati suđe pa ga često sam opere

Ovo se može odnositi i na peglanje, usisavanje, pranje kupaonice ili bilo čega što vama diže kosu na glavi. S godinama je upoznao sve vaše navike i zna koje vas stvari izbacuju iz takta pa zna točno što napraviti kako biste se osjećali bolje. Kod vas nema svađanja čiji je red za oprati suđe, već on to dobrovoljno napravi kada se vama ne da. Ne zaboravite i vi koji put obaviti nešto umjesto njega ;)

Još uvijek poštuje vaše želje kada izlazite van

Rečenicu ‘što god želiš’ lako je protumačiti kao manjak njegovog interesa, ali psiholog Paul Coleman kaže kako se muškarci čine manje entuzijastičnim od žena kada su zaljubljeni. Jedna studija čak tvrdi da se zaljubljenim muškarcima smanjuje razina serotonina (hormona sreće) pa nemaju potrebu stalno biti ‘nabrijani’. Upravo zato vama prepušta odabir restorana ili mjesta za izlazak jer mu važno samo biti pored vas, makar gledali filmove na kauču.

Oslovljava vas imenom tijekom seksa

Svaki par ima svoje nadimke poput ‘ljubavi’, ‘srećo’, ‘mišu’, ‘ljepoto’ i slično, ali ako vas oslovi vašim imenom tijekom seksa, tvrdi Tatkin, znači da je potpuno prisutan u sadašnjem trenutku i želi biti intiman samo s vama.

Ići će s vama na tematsku zabavu/božićni domjenak bez prigovaranja

Iako nije čovjek od partyja, neće mu teško pasti biti vaš pratitelj na Gatsby tematskom partyju u čast rođendana vaše prijateljice. “Kada mu kažete da zaista želite da bude tamo s vama, a on pristane bez previše mrmljanja, time pokazuje da vas voli. Ako može na neko vrijeme zaboraviti vlastiti ukus kako bi vas usrećio, onda znate da je još itekako zaljubljen u vas”, kaže Sophia Dembling, autorica knjige ‘Introverts in Love: The Quiet Way to Happily Ever After’.

Želi što prije okončati svađu

Ne zbog toga što mu se ne da raspravljati o problemu, nego je toliko zaljubljen u vas da vas pušta da ‘pobijedite’. Ne želi vas gledati uzrujanu jer zna da to nije dobro za budućnost veze pa radije podiže bijelu zastavu. Tatkin kaže da muškarci lakše popuštaju jer žele pod svaku cijenu izbjeći sukob.

Gadgeti mu nisu važni kada je s vama u društvu

Sada smo više nego ikad opsjednuti s tehnologijom, pogotovo svojim mobitelima. No, kada vaš suprug ne obraća pažnju na mobitel, televiziju, računalo kada razgovara s vama, znači da vas aktivno sluša i važno mu je čuti vas u pravom smislu riječi. Još uvijek mu je jako važno povezati se s vama.

Nikada se spominje razvod

Sjećate li se koliko ste puta u svađi rekli da ćete prekinuti s njim? Sada kada ste u braku, ne pada mu na pamet spomenuti razvod, čak ni u afektu. Kako kaže Tatkin, sretan muž nema potrebe prijetiti vezi samo zato jer je uznemiren, ljut ili frustriran.

Još uvijek vas voli iznenaditi

Ovo ne uključuje samo materijalne poklone, već i sitne znakove pažnje poput jutarnjeg poljupca, vašeg omiljenog sladoleda ili opranog suđa. Kada muškarac razmišlja o načinima kako osvježiti vašu vezu i staviti osmijeh na vaše lice, to puno govori o njemu i njegovoj predanosti.

Drži vas za ruku u javnosti

Iako je ovaj znak bliskosti karakterističan samo za ljude koji su u friškim vezama, u braku je pokazatelj da još postoje iskrice. Ipak, nisu svi muškarci skloni pokazivanju nježnosti u javnosti pa nije loša ideja da vi posegnete za njegovom rukom.

Zavodljivo vam se smije

Bilo da ste vani, doma ili s prijateljima, vaš suprug vas doslovno jede očima i zavodljivo vam se smiješi. Da, još uvijek vas smatra pravom mačkom i želi vas. I jaaaaako je zaljubljen ;)

Obožava otkrivati nove stvari o vama

Ako voli razgovarati o osobnim stvarima koje se tiču vaše veze, vaših i njegovih snova, strahova, želja, a ne samo čime treba napuniti hladnjak, znajte da ga još uvijek fascinirate i želi otkriti ono što još ne zna o vama.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 10:00 06.09.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr