Ispovijesti

12 djeveruša je ispričalo u kojem su točno trenutku znale da će brakovi kojima su svjedočile propasti

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 14.07.2017 / Rubrika:
Foto: Thinkstock
0

Neki su razvodi bili prilično očekivani, no određene su situacije bile prilično iznenađujuće. Najbolje da ih sami pročitate

1. Tiffany (30)

“Pokušali smo je upozoriti, ali nas je odbila poslušati. Varao ju je sa svakom ženom koju je mogao naći, a koja se s time složila. Ja sam im planirala vjenčanje, a inače sam njena najbolja prijateljica, no mladoženja je čak i mene pokušao odvući u krevet tjedan dana prije vjenčanja.”

2. Sally (29)

“Bilo je toliko očito. Svađali su se čak i one noći kad su se zaručili. Dopisivala se s nekim čitavu djevojačku večer, ali smo znale da to nije bio njen zaručnik. A najgore je bilo na samom vjenčanju. On je bio toliko zaljubljen, gledao ju je u oči, radio sve te lijepe stvari, ali moglo se jasno vidjeti da pati. A patio je zato što ga ona nije htjela ni pogledati. Ni tijekom prvog plesa, ni tijekom večere… A kad smo god nazdravili i čekali poljubac, ona bi se naljutila i opet to odbila napraviti. Nikad mi nije bilo neugodnije na nekom vjenčanju. Brak je trajao tri mjeseca. Voljela bih da ju je netko spriječio. Mi smo sve znali, ali smo isto tako bili svjesni da bi sve porekla.”

3. Rae (31)

“Znala sam da je njihov brak osuđen na propast još od samog početka. Kao par, nikad nisu vrijeme provodili zajedno. Mladenka je bila moja najbolja prijateljica i uvijek je izlazila van s ostalim slobodnim prijateljicama i flertala s drugim muškarcima. Večer prije vjenčanja, dok smo obavljali posljednje pripreme, rekla mi je da stanem na nekom parkiralištu kako bi mogla pokupiti svoj punjač za mobitel koji je ostavila u kući nekog drugog tipa! Nikad ništa nisam rekla njenom suprugu; smatrala sam da to nije moj posao i da će ionako s vremenom shvatiti što se događa. I shvatio je. Nakon nekoliko godina braka i nakon što su dobili dijete, uhvatio ju je kako na Skypeu priča s nekim tipom – sa sisama izvan majice.”

4. Stephanie (25)

“Bila sam na vjenčanju svoje najbolje prijateljice iz srednje škole. Bila je s tim jednim frajerom otprilike tri godine. Zaručili su se, pa su zatim prekinuli. Nakon prekida, odmah je završila s tim nekim drugim tipom, koji je “imao sve kvalitete” koje ona traži kod muškarca. Nakon otprilike šest mjeseci su uselili u zajednički stan i zaručili se. Otprilike sedam mjeseci prije vjenčanja, njen je bivši preminuo. Bila je očajna. Počela je nositi zaručnički prsten koji joj je on dao, a njeno je vjenčanje izgledalo baš onako kako ga je planirala s bivšim. A njen se tadašnji zaručnik u tom razdoblju promijenio. Pokušali smo je upozoriti da odgodi vjenčanje kako bi mogla na miru preboljeti bivšeg, ali nas nije htjela poslušati. Nakon devet mjeseci braka rekla mi je da se želi razvesti. Otprilike godinu dana kasnije – to se i dogodilo.”

5. Calli (26)

“Bila sam djeveruša sestri svog bivšeg. Bila je to prava zbrka, ali oni su me i dalje smatrali dijelom svoje obitelji, pa sam pristala. Dok smo se spremali za vjenčanje, nosila je lijepo donje rublje na koje je trebala obući vjenčanicu. No prvo se fotografirala u tom rublju. Rekla mi je da joj pridržim mobitel, pa sam vidjela da fotke šalje nekom tipu s kojim je nekad nešto imala. Rekla sam to njenoj vjenčanoj kumi, pa smo zajedno pokušale napraviti intervenciju i pitale je želi li se uopće vjenčati. Zaklela se da želi, pa je tako i bilo. No, na vjenčanju je bilo toliko čudno. Razveli su se godinu dana kasnije.”

6. Julie (22)

“Na večeri noć prije samog vjenčanja, mladenka je bacila prsten mladoženji u glavu i otrčala iz kuće. No, upozorili smo ih mjesecima prije. I jedno i drugo međusobno su se varali. Na toj smo se večeri kladili koliko će im dugo brak potrajati. Trajao je godinu dana i to samo zato što je ona zatrudnjela na medenom mjesecu.”

7. Anna (30)

“Mladoženja je kasnio na probu, zaboravio zavjete, stajao sa strane i razgovarao s nekime i uopće nije obraćao pažnju na ono što se oko njega događa. Mladenka se izderala na njega: ‘Ovo ti je treći je*eni brak, znaš li što uopće radiš?’ Nakon što je proba završila, na putu do restorana gdje smo trebali večerati, u tajnosti sam pitala mladenku je li sigurna da želi da se ovo vjenčanje dogodi. Odogovorila mi je da su potrošili 20 tisuća dolara na vjenčanje i da je sad prekasno. Razveli su se nakon manje od godinu dana.”

8. Christine (25)

“Trebala sam biti vjenčana kuma zaručnici svog brata. A onda sam saznala, od dečka s kojim sam se viđala, da ga neprestano vara uokolo. Vjerojatno je saznala da ja znam, pa me prebacila na mjesto djeveruše. A kad sam sve rekla svom bratu, rekao je da će to uzeti sa zrnom soli. Ona me zatim u potpunosti izbacila s vjenčanja (barem s neke ‘važne’ pozicije). U međuvremenu sam kupila i haljinu za djeveruše, ali mi nije htjela vratiti novac. I tako sam sjedila u prvom redu tijekom čitanja zavjeta, a ona me cijelo vrijeme gledala đavoljim pogledom. Tijekom njihova braka, čula sam da redovito izlazi van i vara ga s raznim muškarcima, ali sam sad o svemu šutjela. Razveli su se dvije godine kasnije. Svima nam je laknulo.”

9. Harlowe (26)

“Bila sam djeveruša jednoj prijateljici iz djetinjstva, koja je sa svojim zaručnikom bila još od osnovne škole, pa je sve što se dogodilo bilo prilično neočekivano. Doslovno na jutro prije vjenčanja, povukla me sa strane u jednu sobu i rekla mi da misli kako je zaljubljena u mene i da je to oduvijek i bila, ali nije znala što da napravi zato što je vjenčanje bilo ogromno i skupo i nije ga mogla otkazati. Kunem vam se da mi je vilica umalo pala do poda. U to sam vrijeme već bila zaručena, pa sam je pokušala smiriti i reći joj da će sve biti u redu. Nastavili su s vjenčanjem, no njihov je brak bio miran otprilike dvije godine, sve dok njen suprug nije priznao da je gay i završio s jednim od djevera. Toliko ludo! Moj suprug i ja se uvijek šalimo da bih ovu priču trebala prodati kao neki dobar scenarij.”

10. Heather (26)

“Na probnoj večeri sam bila s mladenkom…i tada mi je rekla da se mladoženja često naljuti zbog najčudnijih stvari, recimo, bio je ljut jer ga nije zagrlila i poljubila dan prije polaska. Pitala sam je osjeća li da se udaje za pravu osobu. Odgovorila mi je da osjeća i da je samo nervozna… Njihov je brak potrajao dvije godine, jer je on postao emocionalno još nestabilniji te ju je neprestano krivio zbog toga što u njihovoj vezi nedostaje povjerenja i intimnosti… No on je bio taj koji je varao.”

11. Alexandria (25)

“Znala sam da njihov brak neće potrajati već kad ju je zaprosio tako što je zaručnički prsten gurnuo u kutiju cigareta. Na djevojačkoj zabavi njena kuma i jedna od djeveruša otišle su i otkazale tjedan dana prije vjenčanja. Te me večeri ‘promaknula’ na mjesto vjenčane kume. Sljedeći dan je saznala da je trudna. Znala sam da taj frajer nije dobar za nju, a i oni su bili jedan od onih parova koji je prekidao pa ponovno bio zajedno otprilike 10.384.820 puta dosad i nekoliko su puta varali jedno drugoga. Nakon što je saznala za trudnoću, ja sam rekla što ja mislim o tome i priznala joj da mi se to ni malo ne sviđa. Bila je ljuta i bilo je jako neugodno. I dalje sam morala biti vjenčana kuma, što je bilo još više neugodno. Guglala sam ‘govori vjenčanih kuma’, prepisala neki, ispunila neke praznine i poslala ga porukom. Kum je u sve dodao još i vijest o trudnoći, o kojoj gosti nisu imali pojma. Razveli su se nakon dvije ili tri godine. Također, ona i ja više nismo prijateljice. Bilo je to vjenčanje iz pakla.”

12. Emma (18)

“Na vjenčanju svog starijeg brata bila sam djeveruša. Bila sam prijateljica s njegovom suprugom, pa smo joj sestra i ja bile djeveruše, što je bilo prilično uzbudljivo, ali smo od početka bile skeptične prema tome da će njihov brak uspjeti. S obzirom na to da sam bila prijateljica s njegovom uskoro-suprugom, znala sam da je i dalje prilično nezrela i neprestano je napadala ljude na obiteljskim okupljanjima ili jednostavno vani, u javnosti. Trebala mi je biti poput starije sestre, ali ona je bila toliko zla, pa sam se pitala je li takva i prema mom bratu. Naravno, razveli su se, no moji roditelji i ja znali smo da će sve prije ili kasnije propasti još nakon jednog zajedničkog obiteljskog ljetovanja. Ona je odlučila da joj je svega dosta, pa se zaključala u kupaonicu, sve dok moj brat nije pristao odvesti je doma i ostaviti čitavu obitelj tri dana prije nego je bio planiran polazak kući. Na svu sreću, razvod nije bio strašan, a moj je brat iz cijele priče izašao mnogo sretniji. Zaista mu je laknulo.”

Izvor: Cosmopolitan

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 14.07.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Ispovijest

‘Izgubila sam zaručnika tijekom putovanja na Tajlandu, a par dana nakon i naše nerođeno dijete’

Shannon Leone Fowler spistateljica je i biologinja iz Kalifornije. Kao vrlo mlada izgubila je supruga tijekom putovanja na Tajlandu, ubila ga je kubomeduza. Nekoliko dana prije toga su se zaručili, a kasnije je saznala da je u to vrijeme bila i trudna. Tijekom tih stresom, šokom i tugom obilježenih dana, pobacila je i izgubila dijete. Kasnije je o svemu napisala knjigu, a ovo je jedan dio njene priče

Povratak na Net.hr