Nećete verovati kako su pobegli iz zatvora (VIDEO)

Upoznajte dvojicu najupornijih begunaca

Alfred Džorž Hinds bio je profesionalni kradljivac nakita u Velikoj Britaniji, a proslavio se sredinom XX veka time što je uspešno pobegao iz čak tri različita zatvora, pri čemu je sve vreme tvrdio kako nije kriv. Mada, korišćenje vrhunskih lopovskih sposobnosti za beg iz zatvora verovatno nije najbolji način da se dokaže nevinost.

Prvi put kada je pobegao, Hinds je uspeo da jednostavno otključa vrata ćelije, tako što je zapamtio oblik ključa i kasnije sebi napravio kopiju istog. Uhapšen je opet nakon 8 meseci, ali su čuvari ovog puta odlučili da je najbolje ne pokazivati mu kako ključ izgleda.

Njegov drugi beg se desio nakon što je podneo tužbu protiv policajaca koji su ga uhapsili, tvrdivši da je hapšenje bilo nelegalno. Kada je odveden u sudnicu, zatražio je da ode do toaleta, pored čijih je vrata već organizovao da mu saučesnici ostave katanac. Nakon što su mu čuvari skinuli lisice kako bi se olakšao, brzo ih je obojicu zgrabio, ugurao u toalet, zalupio vrata i zaključao katancem. Potom je pobegao trčeći kao Patak Dača.

Nakon godina bežanja i ponovnog hapšenja, konačno je pobegao jednom za svagda, ovoga puta – legalno. Navodno je bio neka vrsta čuda od advokata i uspeo je da pronađe rupu u zakonu, koja ga je spasila, iako je očigledno bio kriv. Zbog čitavog ovog haosa, zakon je promenjen, kako se ovakve stvari ne bi ponovo dešavale. U međuvremenu, Hinds je nagrađen slavom i bogatstvom zato što je bio malo više od obične budale sa Zakonikom u rukama.

Ričard Li Mekner je 1987. godine, u Severnoj Dakoti, ubio jednog i ranio drugog čoveka, dok je pokušavao da opljačka dizalicu. Za ovo delo kažnjen je dvema smrtnim kaznama. Tokom sledeće dve decenije, Mekner je pobegao iz dva lokalna i jednog okružnog zatvora i pojavio se u američkoj emisiji “Najtraženiji” toliko puta, da su ga slobodno mogli nazvati domaćinom iste.

Prvi put, pobegao je iz ćelije u policijskoj stanici, 1988. godine. Sedeći u prostoriji sa tri detektiva, Mekner je iskoristio labelo za usne da podmaže ruke kako bi lakše skinuo lisice. Nakon što je oslobodio ruke, nekako je uspeo da pobegne i natera policajce u trku za njim po čitavom gradu.

Četiri godine kasnije, pobegao je iz kaznenog zatvora puzeći kroz ventilacione cevi, kao na filmu. Posle toga je uspešno izbegavao policiju čak 10 meseci, dok ga nisu opet uhapsili i, ovog puta, zatvorili u federalni zatvor sa maksimalnim obezbeđenjem. Nažalost, Mekner je ovo shvatio kao izazov.

Godine 2006. ovaj osuđenik zaposlio se u zatvoru popravljajući poštanske torbe. Ovu priliku iskoristio je da se “spakuje” u jednu i pošalje poštom van zatvora. Nakon dostavljanja pošiljke u obližnje skladište, jednostavno je odšetao.

Da stvari budu još gore, Mekner je primećen kako pešači kraj pruge, ispitan, a zatim pušten od strane policajca kasnije tog dana. Sve ovo zabeleženo je kamerom:

//www.youtube.com/embed/NBEVJZyB_m4
Kako je uspeo da pobegne ovog puta? Uprkos činjenici da se predstavio kao dve različite osobe tokom istog razgovora, nije imao ličnu kartu niti bilo koji drugi identifikacioni dokument i odgovarao je opisu odbeglog zatvorenika za kojim policija traga, ovaj policajac ga je ispratio uz savet kako ne treba da šeta toliko blizu pruge. Neverovatno, priznaćete.

Ipak, nakon nekog vremena, ponovo je uhapšen i trenutno je i dalje u zatvoru. Bar je bio u trenutku objavljivanja ovog teksta.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr