Krava nasrnula na ministra, Aristotel pogrešio (8 SLIKA)

Rogata opozicionarka

Aristotel je svojevremeno opisao čoveka rečima “zoon politikon”, odnosno “politička životinja”.

Zahvaljujući ovoj lepoj i konciznoj definiciji, veliki antički filozof može slobodno da obavi jedno okretanje u grobu, jer ga je danas demantovala hrvatska krava. Ne, ne radi se o pejorativnom nazivu za rogatu političarku na visokom položaju, već o ortodoksnoj kravi muzari.

Naime, krava Lena iz jednog iločkog domaćinstva nasrnula je na hrvatskog ministra poljoprivrede Petra Čobankovića, dok je u poseti imanju svog poznanika pozirao fotoreporteru nedeljnika “Globus”.

Čobanković je izbegao bliski susret sa rogovima tako što je pobegao iza vrata šupe, dok su gazda i sin pokušavali da obuzdaju opoziciono nastrojenu kravu.

Čim je političar prišao na upoznavanje sa inače umiljatom kravom, životinja je počela da besno puše kroz nozdrve, i zauzela tradicionalni borbeni položaj sa rogovima “na gotovs”.

Čobanković je jednim hitrim matadorskim skokom utekao pod skute šupe, ostavivši seljake da se snalaze kako znaju i umeju, kao što i dolikuje ministru poljoprivrede.

Krava Lena donela je svojoj vrsti epitet političke životinje, pa će Aristotel morati da postupi kako običaj nalaže.

Predlažemo mu da se prethodno dobro zagreje, jer nagla fizička aktivnost nakon 2500 godina potpune statičnosti može dovesti do neugodnog istegnuća.

Dodatni problem će mu predstavljati manjak prostora za obavljanje tog postupka, jer je, po sopstvenoj želji, sahranjen pored svoje žene, što se na duže staze očito ne isplati.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr