Na odlične filmove Na Makovu brdu i Djeca-vukovi idu…

U sklopu Animafesta pogledajte odlične animirane filmove. U subotu, 8. lipnja u kinu Europa igra Na Makovu brdu, dok u nedjelju, 9. lipnja Cineplexx Centru Kaptol igra Djeca-vukovi.

Najbržim čitateljima koji su prvi točno odgvorili na kviz koji smo objavili u petak, 7. lipnja podijelili smo 1×2 ulaznicu za subotu i 1×2 ulaznice za nedjelju.

Dobitnik za subotu, 8. lipnja 1×2:
Renata Rebec

Dobitnik za nedjelju, 9. lipnja 1×2:
Goran Zrnčić

Pravila nagradnjača saznajte ovdje.

Subota, 8. lipnja
20:00, kino Europa

NA MAKOVOM BRDU
Goro Miyazaki
Japan, 2011, 35 mm, 91′
Animafest ima veliku čast što ove godine festival zatvara japanski film Na Makovu brdu, čiji scenarij potpisuje najveći živući manga-umjetnik i jedan od najvažnijih svjetskih animatora, Hayao Miyazaki. Njegov sin Goro Miyazaki potpisuje režiju, a dokaz je da dobro prati očeve stope i nekoliko nominacija i nagrada za ovaj film, među kojima i ona Japanske filmske akademije za najbolji animirani dugometražni film 2012. Miyazakiji nas vode u vrijeme velikih priprema za Olimpijske igre u Tokiju 1964, kada skupina tinejdžera pokušava spasiti svoj školski klub od rušenja koje planira lokalni biznismen. Kritika je film nazvala nježnim i nostalgičnim iskrenim filmom za djecu i mlade.

Nedjelja, 9. lipnja
16:00, Cineplexx Centar Kaptol (dvorana 3)

DJECA-VUKOVI
Mamoru Hosoda
Japan, 2012, DCP, 117′

Dašak Japana u ovogodišnji Animafest donijet će nam Djeca-vukovi autora animea Mamorua Hosode, jednog od najistaknutijih japanskih animatora, čije filmove obožava publika svih generacija. Njegov dugo iščekivani novi film Djeca-vukovi već u prvom vikendu prikazivanja postao je drugi najuspješniji film u Japanu, prestigavši čak i Pixarov Merida hrabra. Djeca-vukovi je film pun fantazije, a opet realističan, u kojem pratimo 13 godina junakinjina života kroz ljubav, brak, porođaj i odgoj djece, a nakon toga i njihovo polagano otkrivanje vlastite neovisnosti. Sve kao i kod obične obitelji, osim što se ovaj put ljubav dogodila između žene i čovjeka-vuka, a njihova su djeca – vučja djeca.

Povratak na Net.hr