VELIKA REKONSTRUKCIJA

USKORO KREĆU VELIKI RADOVI NA ROTORU: O ovim se promjenama govori godinama, evo što se mijenja

Od jučer se za izvođenje rekonstrukcije raskrižja Avenije Dubrovnik i Jadranske avenije traži pravi kandidat – Grad je raspisao natječaj na koji se može javiti do početka siječnja. Radovi na rotoru mogli bi početi navjerojatnije na jesen sljedeće godine, piše Večernji.

‘U vrijeme radova predviđena je posebna regulacija kojom će se omogućiti odvijanje prometa u pojedinim fazama rekonstrukcije križanja’, stoji u projektu koji treba provesti. Većih promjena na samom rotoru ne bi trebalo biti, a neće se mijenjati niti njegova geometrija. Ostat će na istoj razini kao dosad.

Nesreće će biti rjeđe

Gradnjom podvožnjaka na Jadranskoj aveniji omogućen je deniveliran neometan promet u smjeru istok – zapad te je kružni tok rasterećen tog dijela prometa – stoji u projektu u kojem se objašnjava kako se upravo zbog toga broj prometnih trakova neće povećavati ni na jednom dijelu rotora, osim na sjeveru, točnije na potezu Jadranska avenija – Jadranski most te Avenija Dubrovnik – Jadranski most. Nesreće, koje su na rotoru redovite, ubuduće će se događati rjeđe jer više neće biti moguće ispreplitanje vozila nakon što uđu u kružni tok.

Svi ulazi u rotor bit će semaforizirani, a vožnja kroz kružni tok bit će dodatno vođena vertikalnom signalizacijom’, navodi se u projektu.

Povratak na Net.hr