Sevdah Jazz Magic Night s Elmom i prijateljima

Koncertna večer u kojoj se miješaju glazbene baštine Istoka i Zapada – Sevdah Jazz Magic Night u izvedbi strastvene hrvatske kantautorice Elme Burnić i prijatelja održat će se 23. siječnja u šarmantnom zagrebačkom VIP clubu.

“Sevdah je prozor koji nas vodi u svijet emocija i nadahnuća Istoka i Zapada. Nama Europljanima nudi izdašno bogatstvo Orijenta, a našim istočnjačkim susjedima svo blago zapadnog europskog stvaralaštva” rekao je o sevdahu Nigel Osborne, poznati britanski skladatelj.

Dok ju pod romantičnim baldahinima bude pratila prava rapsodija zvukova klavira (Paul Kempf), nježne violine (Marko First) i izražajnog kontrabasa (Mario Perčinić), Elma će posjetiteljima dočarati melankolični glazbeno-poetski izraz sevdaha i otpjevati neke od najljepših bosanskih sevdalinki, poput Moj dilbere, Imam jednu želju, Emina… Njih će Elma oplemeniti improvizacijskim bogatstvom jazz izričaja, a s druge će strane, strasnim istočnjačkim ruhom sevdaha zaodjenuti svjetski poznate skladbe poput Agua de Beber, Corcovado i Garota de Ipanema u nježnoj bossa nova maniri i dati im dašak Orijenta.

Pozivaju se svi zaljubljenici u dobru glazbu da se prepuste čarobnoj inspiraciji sevdaha i jazza u interpretaciji Elme i prijatelja te dožive Sevdah Jazz Magic Night u renomiranom zagrebačkom VIP clubu (Trg bana Josipa Jelačića 9) 23. siječnja, s početkom u 21 sat. Cijena ulaznice iznosi 30 kuna.

Povratak na Net.hr